Hyppää pääsisältöön

Skid Row -legenda Sebastian Bach suomalaisbändi Santa Cruzista: Olette rockin uusi toivo

Sebastian Bachin ja Santa Cruzin yhteisesiintyminen päätyy miljooniin amerikkalaiskoteihin.

Santa Cruz // Kuva: Katariina Salmi/YleX

Uutisoimme viime toukokuussa, että kotimainen Santa Cruz on päässyt amerikkalaiseen tosi-tv-ohjelmaan idolinsa Sebastian Bachin kanssa. Nyt ohjelmasta on saatu esimakua myös suomalaisyleisölle.

AXS TV:n uusi Breaking Band -sarja esittelee tulokasyhtyeitä, joiden yhtä keikkapäivää ohjelmassa seurataan. Jokaista yhtyettä valmentaa musiikkilegenda. Kotimaista Santa Cruzia mentoroi Skid Row -yhtyeestä tuttu hevilegenda Sebastian Bach.

AXS TV kuvasi bändin soundcheckin ja keikan Youtube Spaces -studiolla kesken Santa Cruzin jenkkikiertueen. Sebastian Bach nousi illan huipennukseksi lavalle Santa Cruzin kanssa. Archie Cruzin mukaan bändi ei todellakaan osannut odottaa sitä.

- Olimme ihan paskana. Emme halunneet odottaa liikoja, ettemme pety. Olimme kuin pikkulapsia ja ihan liekeissä, kun Sebastian tuli paikalle, yhtyeen laulaja-kitaristi Archie Cruz kuvailee YleX:lle.

Santa Cruz neuvottelee parhaillaan seuraavasta jenkkirundista, joka toteutunee syksyllä. Bändi toivoo pääsevänsä hyödyntämään tv-näkyvyyden mahdollisimman hyvin. Enimmillään AXS TV:tä katsoo 52 miljoonaa kotitaloutta. Bändi saa oman ohjelmansa katsojaluvut myöhemmin.

Yhteisesiintymisen lisäksi Santa Cruz sai kuulla Skid Row -legendalta uskomatonta hehkutusta.

- Juttelimme Sebastianin kanssa vielä keikan jälkeen. Hän sanoi, että olette rockin uusi toivo ja heitimme yläfemmat.

Archie Cruz vakuuttaa, että kaiken hehkutuksen keskelläkin hänen päänsä pysyy kasassa.

- Ainakin suurimman osan ajasta, vaikka välillä on outoja tilanteita ja paineitakin, mutta se on osa sitä hommaa. Pitää tehdä vaan asiat sydämellä.

Santa Cruz työstää parhaillaan kolmatta albumiaan, joka julkaistaan ensi vuonna. Vielä ennen kesää on tarkoitus julkaista yksi maistiainen tulevalta levyltä. Yhtye esiintyy Emma Gaalassa 11. maaliskuuta ja lähtee keväällä Euroopan-kiertueelle Reckless Loven kanssa.

Lue myös:

Suomirockin hiusraja pakenee: Santa Cruz ainoa nuori edustaja Emma Gaalan rock-kategoriassa

Reckless Love ja Santa Cruz yhdistävät voimansa nimellä Reckless Cruz

Suomalaisyhtye Santa Cruz amerikkalaiseen tv-ohjelmaan hevilegendan kanssa