Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Hyväntuulisuus ja omintakeisuus ovat Lennon valttikortteja

Lennon remixit tulevat olemaan haluttua tavaraa, arvioi YleX Läpimurto -raati.

Lenno valittiin YleX:n Läpimurtolistauksen sijalle 3.

Kuka on Lenno?

Lennoon alunperin DJ Orionin löytämä nuori DJ-tuottaja, jonka ura alkoi jo 15-vuotiaana. Orion on seurannut Lennon uraa sen alkuvaiheista saakka ja tuonut ohjelmissaan esiin DJ-lupauksen musiikkia ensimmäisistä biiseistä lähtien. Nuoresta iästä huolimatta Lenno on herättänyt huomiota Yhdysvalloissa asti. Hän on tehnyt remixejä monien tunnettujen artistien, kuten Parson Jamesin jaKelly Clarksonin biiseistä. Lennon omat biisit The Best, Wake Up ja Fever ovat kaikki soineet paljon YleX:n taajuuksilla.

Raadin perustelut:

Näkemyksensä ja soundinsa ansiosta Lenno tulee vakiinnuttamaan paikkansa maailman kovatasoisimpien DJ-tuottajien rinnalla niin artistina kuin vahvana taustavaikuttajana. Selkeästi tunnistettavan ja hyväntuulisen soundin lisäksi DJ Orion kehuu erityisesti artistin sanavalmiutta ja positiivista asennetta, joka kuuluu vahvasti hänen musiikissaan. Lenno on edustamansa genren sisällä tuttu nimi, jonka vuoksi hän on jo nyt tunnetumpi muualla maailmalla kuin Suomessa. Suuren yleisön tietoisuuteen hän on nousemassa tämän vuoden aikana. Lenno tulee olemaan se DJ-tuottaja, jonka tekemät remixit ovat todella haluttua tavaraa.

Mikä on YleX Läpimurto?

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin valinta kotimaisista artisteista, joiden uskotaan tekevän läpimurron vuonna 2016. Raadin kokoamalle listalle pääsevät mukaan sekä kotimaassa että ulkomailla menestystä niittäneet tulokkaat, jotka eivät vielä ole julkaisseet ensimmäistä albumiaan. Uuden musiikin ohjelmissa julkaistaan 8. helmikuuta alkaen YleX Läpimurto -raadin nimeämät Top5-tulokkaat. Musiikkitiimin valitsema voittaja sekä yleisön suosikki julkaistaan keskiviikkona 10. helmikuuta.

YleX Läpimurto -raatiin kuuluvat:

Peppi Puljujärvi (musiikkipäällikkö, YleX)
Venla Kokkonen (toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)
Anne Lainto (toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)
Vera Zotow (tuottaja, Uuden musiikin ohjelmat)
Mikko Pekkinen (musiikkikoordinaattori, YleX)

Lue myös:

DJ Lenno Piinapenkissä: Suomessa yhdessä tekemisen kultturi ei ole yhtä vahva kuin ulkomailla

Lenno: Suomessa on kivempaa tehdä musaa kuin Yhdysvalloissa

Pään aukomista, kadonnut pokaali ja klubivisailua - katso Lennon vierailu Disko2000:ssa