Hyppää pääsisältöön

Korrepetiittori Jenna Ristilä: "Minun idolini on mummi! Hän on niin sisukas ja positiivinen ihminen!"

Taideyliopisto Sibelius-Akatemian korrepetiittoriopiskelija Jenna Ristilä.
Taideyliopisto Sibelius-Akatemian korrepetiittoriopiskelija Jenna Ristilä. Kuva: Yle/Laila Kangas jenna ristilä

"Haluan tehdä ja kuunnella musiikkia monipuolisesti - en pystyisi valitsemaan esimerkiksi barokin ja nykymusiikin väliltä." Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa korrepetiittoriksi eli harjoituspianistiksi opiskeleva pianisti Jenna Ristilä valmistelee tällä hetkellä korrepetition A-tutkintoa. Jenna tavattiin Kantapöydän opiskelijatreffeillä Musiikkitalon kahvilassa 10.2.2016. Näin hän kertoo omasta taustastaan, suhteestaan musiikkiin, merkittävistä opettajista ja idoleistaan.

- Olen Jenna Ristilä, pianisti, syntynyt 1989 Savonlinnassa. Veljeni ja isäni ovat harrastelijamuusikoita, ja pikkusisko Hanna opiskelee Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa instrumenttinaan nokkahuilu.

- Lapsuuteni asuin Savonlinnassa ja kävin siellä Taidelukion. Kirjoitusten jälkeen muutin Helsinkiin opiskelemaan, ja täällä olen viihtynyt, Walesissa vietettyä vaihto-oppilasvuotta lukuunottamatta.

- Aloitin pianonsoiton suunnilleen 7-vuotiaana. Savonlinnan Musiikkiopistossa minua opetti Anja Ojanen-Forsberg, Sibelius-Akatemiassa taas Hamsa Juris sekä Teppo Koivisto. Valmistuin musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen puolelta keväällä 2014, ja teen nyt toista maisterintutkintoa korrepetitiokoulutuksessa. Olen ollut työelämässä jo monta vuotta pianistina ja opettajana. Tällä hetkellä päiväni täyttyvät Start-up Opera -ryhmän kanssa valmisteltavasta Jääkausi-oopperasta, jonka kantaesitämme 1.3.2016. Esitys on samalla korrepetitio-opintojeni A-tutkinto.

Vesa Kytöoja, Jenna Ristilä, Helena Hannikainen Kantapöydässä 10.2.2016.
Jenna Ristilä Vesa Kytöojan ja Helena Hannikaisen kahvitettavana Kantapöydässä. Vesa Kytöoja, Jenna Ristilä, Helena Hannikainen Kantapöydässä 10.2.2016. Kuva: Yle/Tiina-Maija Lehtonen kantapöytä 10.2.2016

- Haluan tehdä ja kuunnella musiikkia monipuolisesti - en pystyisi valitsemaan esimerkiksi barokin ja nykymusiikin väliltä. Ehkä siksi minulla ei ole lempisäveltäjääkään. Yksi minulle hyvin läheinen teos on kuitenkin Rachmaninovin Kuolleiden saari.

- Minun idolini on mummi! Hän on niin sisukas ja positiivinen ihminen!

- Elämä on paljon muutakin kuin musiikkia, nykyisin muun muassa lukemista, tekoveren metsästämistä ja blogin kirjoittamista (startupopera.blogspot.fi).

- Haluaisin "isona" tehdä suurin piirtein sitä mitä nytkin: opettaa, keikkailla ja tehdä välillä jotain vähän isompia ooppera- tai kamarimusiikkiprojekteja. Start-up Opera -ryhmässä vastuuhenkilönä toimiminen on opettanut paljon myös tuotantopuolesta, jota ehkä haluaisin jatkossa tehdä enemmänkin.

Kommentit
 • Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Säveltäjä Emilie Mayer (1812-̶1883) oli Fanny Mendelssohnin ja Clara Schumannin aikalainen, mutta on vielä saanut astella heidän varjoissaan musiikinhistorian sameiden kerrostumien vähitellen kirkastuessa.

 • Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Cembalisti Marianna Henriksson toimii laaja-alaisesti muusikkona vanhan musiikin alueella, mutta myös monitaiteellisten projektien parissa siltoja vanhan ja uuden musiikin välillä rakentaen.

 • Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin (s. 1958) tuotanto on vuosituhannen vaihteesta lähtien ollut jatkuvassa pienessä muutosliikkeessä. Vähitellen tuo liike tuntuu saavuttaneen pysyvyyden asteen. Edelleen omaääniseen sävelistöön sekoittuu nyt vahvoja romanttis-impressionistisia vaikutteita, jonka johdosta ilmaisussa on lisää hengittävyyttä, hehkua ja näyttävyyttä.