Hyppää pääsisältöön

Poliisin kuuden euron pizzaratsian tulos: yksikään pizzeria ei kärähtänyt

Poliisi ottaa edelleen vastaan vinkkejä epäilyttävistä ravintoloista.

Poliisin somekampanja ei johtanut syytteisiin. // Kuva: Yle

Pizzaa ei voi pitkään myydä alle 6 euron, jos yritys huolehtii velvoitteistaan. Näin twiitattiin poliisin Talousrikostutkijat-Twitter-tililtä 12. lokakuuta 2015. Tuona päivänä poliisi käynnisti ensimmäisen harmaaseen talouteen keskittyvän kampanjan sosiaalisessa mediassa. Osana kampanjaa poliisi toivoi, että kansalaiset ilmiantaisivat pizzerioita, jotka myyvät pizzoja alle kuuden euron hinnalla.

Nyt, lähes päivälleen neljä kuukautta kampanjan käynnistymisen jälkeen, yksikään pizzeria ei ole kärähtänyt, Yle Uutiset kertoo. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tarmo Lamminahon mukaan kansalaiset ilmoittivat poliisille useista kymmenistä epäilyksistä, joista yksikään ei johtanut rikosilmoitukseen.

Poliisin mukaan kansalaisten pizzeriavinkit johtivat joidenkin pizzeroiden kohdalla lisäselvittelyyn yhteystyössä veroviranomaisten kanssa. Näidenkään selvittelyjen perusteella verovilpillisen halpoja pizzerioita ei löytynyt.

Pizzagate-pilkkanimen saanut kampanjanavaus ei kuitenkaan ole lannistanut poliisia. Kansalaisilta toivotaan edelleen yhteydenottoja, jos he huomaavat jotain hämäräperäistä.

- Totta kai poliisille voi tehdä edelleenkin ilmoituksia epäilyttävistä ja poikkeavista tapahtumista ja asioista, koskien vaikka pizzerioitakin, Lamminaho kirjoittaa Yle Uutisille sähköpostiviestissään.

Poliisin räväkästi käynnistämä harmaaseen talouteen keskittynyt somekampanja viettää ainakin Twitterin ja Facebokin osalta taukoa. Talousrikostutkijat-tilin viimeisin twiitti on lähetetty 16. marraskuuta, Facebookista Talousrikostutkijoiden tili on poistettu.

Lue myös:

Kesällä piti ilmiantaa Uber-kuskeja, nyt halpoja pizzeroita – Poliisi: Ei ole tarkoitus, että kannustamme antamaan ylenpalttisesti vihjeitä

Poliisi etsii pizzansyöjiä somessa: Kaipaamme yleisövihjeitä alle kuuden euron pizzoista