Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ville 30 päivässä pääkuva

“Täs on ollut nyt kolme retkikuntaa tänään tekemässä saslikia”

Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, ruohikkopalo
Ville Haapasalo ja Volga 30 päivässä, ruohikkopalo volga 30 päivässä

Ville Haapasalo matkaa uudessa Volga 30 päivässä -sarjassaan vanhaa viikinkireittiä pitkin. Matkan varrella hän tutustuu tavallisiin venäläisiin, jotka elävät ja asuvat Volgan varrella.

Haapasalon matkan varrelle osuu hänelle tuttu näky. Se saa Villen kritisoimaan välinpitämättömyyttä luontoa kohtaan, jota hän kohtaa Venäjällä usein. “Jotain asioita mitä mä en ymmärrä, on esimerkiksi se että kun sä juot vesipullon, niin sä heität sen tähän. Toinen on tää, mikä näkyy tuossa taustalla.”

Villen taustalla kohoaa sankka savu, mikä nousee maastopalojen sarjasta. “Sit täytyy aina tulla tollanen punavalkoinen auto, ne tulee aina grillijuhlat sammuttamaan täällä.” Ville päivittelee.

Volga 30 -päivässä sarja Yle Teemalla keskiviikkoisin kello 21. Kaikki jaksot katsottavissa myös Yle Areenasta.

  • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

  • Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

  • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

  • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua