Hyppää pääsisältöön

YleX Läpimurto: Venior on kiehtova outolintu, joka on juuri nousemassa lentoon

Läpimurto-raadin mukaan Venior on täysin uudenlainen artistilupaus, jolle on vaikea löytää vertailukohdetta.

Venior valittiin YleX:n Läpimurtolistauksen sijalle 1.

Kansainvälinen vientituote, vangitseva live-esiintyjä ja hyvällä tavalla ujohko outolintu. Muun muassa tällaisia kommentteja kuultiin, kun raati kokoontui keskustelemaan YleX Läpimurto-listauksen voittajasta, 21-vuotiaasta pop-laulaja Veniorista.

YleX Läpimurto

YleX Läpimurto on YleX:n musiikkitiimistä koostuvan raadin valinta kotimaisista artisteista, joiden uskotaan tekevän läpimurron vuonna 2016.

Raadin kokoamalle listalle pääsevät mukaan sekä kotimaassa että ulkomailla menestystä niittäneet tulokkaat, jotka eivät vielä ole julkaisseet ensimmäistä albumiaan.

Venior on kotoisin Kauniaisista, mutta suurimman ajan elämästään hän on viettänyt Ruotsissa. Voisi sanoa, että ruotsalaisuus kuuluu myös hänen musiikissaan. Artistista tunnistaa vähän Tove Lo'n poptajua, hiukan Zara Larssonin villiä tyttömäisyyttä ja aavistus Elliphantin asennetta ja energiaa. Tällaisin sanoin muun muassa Venla Kokkonen kuvaili ensituntemuksiaan Veniorista viime syksynä, kun Uuden musiikin toimittaja soitti tehobiisinään laulajan Sugar Rush -debyyttisingleä.

YleX Läpimurto -raadin mukaan Veniorin musiikissa huikea ääni ja maailmanluokan tuotanto kohtaavat ajan hermoilla olevan biisintekotaidon. Artisti on todistanut olevansa myös livenä kiehtova esiintyjä.

Mutta millainen oli Veniorin ensireaktio, kun laulaja kuuli edellä mainitut perustelut suoraan Uuden musiikin aamuvuoron juontajalta Anne Lainnolta?

- Vau, en tiedä mitä sanoa. En osannut odottaa tätä yhtään. Tosi kiva juttu, kiitos.

Musiikkivideo syntyi Snapchatissa

Tulevan vuoden aikana Venior aikoo keskittyä olennaiseen ja tehdä omaa juttuaan. Poplupaus asuu virallisesti Lontoossa ja reissaa jatkuvasti Euroopan maiden välillä. Artisti julkaisee vuonna 2016 EP:n ja mahdollisesti myös kokonaisen albumin.

- Aion tietenkin kirjoittaa ja julkaista lisää uusia hyviä biisejä. Paljon siis työntekoa, mutta haluaisin myös päästä keikkailemaan mahdollisimman paljon ulkomaille, Venior kertoo.

Viimeksi Venior keikkaili Suomessa tammikuussa, yhdysvaltalaisen rap-artisti Angel Hazen lämmittelijänä Tavastialla. Laulaja kiinnitettiin hiljattain mukaan myös Flow-festivaalin esiintyjäkaartiin. Keikka on Veniorin ensimmäinen vierailu Flow’ssa.

- Tosi kiva päästä ihan oikeille festareille, odotan kyllä innolla. Innostuin asiasta vielä lisää, kun kuulin että Sia esiintyy siellä myös. Tosi siistiä.e

Monipuolinen artisti testailee uutta musiikissaan ja muissa kanavissa: Venior poikkesi vastikään Suomessa kuvaamassa poikkeuksellisen musiikkivideon Na na na -kappaleeseensa. Video kuvattiin artistin järjestämässä taidenäyttelyssä, jossa oli myös esillä Veniorin tekemiä maalauksia. Musavideo julkaistiin suorana Snapchatissä muun muassa suomalaisten videobloggaajien tilien kautta. Myöhemmin tilaisuudesta julkaistaan myös perinteinen musiikkivideo.

Musiikkivideokuvausten ohella Veniorin viikkosuunnitelmiin kuului muun muassa keikkailua Tukholmassa sekä musiikintekoa Berliinissä. Laulajalla riittää kiirettä, eikä ihme. Tämä vuosi on Veniorin.

YleX Läpimurto -raatiin kuuluvat:

Peppi Puljujärvi (musiikkipäällikkö, YleX)

Venla Kokkonen (toimittaja, Uuden musiikin iltavuoro)

Anne Lainto (toimittaja, Uuden musiikin aamuvuoro)

Vera Zotow (tuottaja, Uuden musiikin ohjelmat)

Mikko Pekkinen (musiikkikoordinaattori, YleX)

Lue myös:

Shiraz Lane on YleX Läpimurto -yleisöäänestyksen voittaja: Pidimme itseämme altavastaajina

YleX Läpimurto: Elias Gould on suomirockin uuden sukupolven sanansaattaja

YleX Läpimurto: Hyväntuulisuus ja omintakeisuus ovat Lennon valttikortteja

YleX Läpimurto: Viewin musiikista huokuva melankolia vangitsee kuulijan

YleX Läpimurto: Evelina on artisti, jonka kaikki haluavat biiseilleen