Hyppää pääsisältöön

Pikku Kakkonen ja Pirkka-Pekka Petelius laajaan yhteistyöhön - luvassa mm. Iltasatu ja uusi Joulukalenteri

Pirkka-Pekka Petelius ja Iltasatu.
Pirkka-Pekka Petelius ja Iltasatu. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi Iltasatu,pirkka-pekka petelius

Näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius sekä Yleisradion Lasten ja nuorten toimitus ovat tehneet pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen. Tekeillä on viisi erilaista ohjelmakokonaisuutta, joista ensimmäisinä esitetään maaliskuussa starttaava Iltasatu ja joulukuussa nähtävä Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu.

Pirkka-Pekka Petelius esiintyy kaikissa sovituissa sarjoissa, jotka valmistuvat seuraavan neljän vuoden aikana. Pääosa uusista ohjelmista esitetään osana Pikku Kakkosen ohjelmistoa.

– Lapset ansaitsevat vain parasta kulttuuria, sillä heissä on meidän yhteinen tulevaisuutemme. Tarjosin yhteistyötäni TV2:lle, koska Ylen Lapset ja nuoret tarjoaa mielestäni vaikuttavimman foorumin päästä toteuttamaan lapsenmielisyyttäni kaikista kiitollisimmalle kohdeyleisölle – lapsille, Petelius kertoo.

– Leikkimielisyys, luovuus, ajattomuus, lempeys, viisaus ja loppumaton energia. Nämä kaikki sopivat mitä parhaimmin sekä toimituksemme arvomaailmaan että näyttelijään nimeltä Pirkka-Pekka Petelius. Haluamme pitkäjänteisellä sopimuksella korostaa lastenohjelmien pysyvyyttä ja luotettavuutta, ja odotamme innolla, kun Pirkka-Pekka päästää sisäisen lapsensa toden teolla valloilleen, toteaa tuottaja Juuso Räsänen.

Iltasatu 16.3. alkaen keskiviikkoisin Pikku Kakkosessa

Iltasatu ja Pirkka-Pekka Petelius.
Iltasatu ja Pirkka-Pekka Petelius. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi Iltasatu,Pirkka-Pekka Petelius

Jo Pikku Kakkosen ensimmäisenä lähetysvuonna 1977 aloittanut Iltasatu palaa ruutuun tuorein jaksoin. Alun perin Lasse Pöystin tutuksi tekemässä ohjelmassa nähdään uutena kertojana näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius.

Kevään ja kesän mittaan on tarjolla yhteensä 20 satua – joukossa on tuttuja klassikoita kuten Punahilkka, Keisarin uudet vaatteet, Karhun kalanpyynti ja Kolme pientä porsasta, mutta myös vähemmän tunnettuja kertomuksia muun muassa Aasiasta ja Afrikasta.

Iltasatu perustuu edelleenkin tuttuun ja turvalliseen sadunkerrontaan, katsojakokemusta on lisäksi syvennetty jokaista satua varten erikseen suunnitelluilla valo- ja ääniefekteillä. Iltasatu päättää keskiviikkoillan Pikku Kakkosen 16.3. lähtien. Ensimmäisen jakson satuna on Keisarin uudet vaatteet.

Sarjan on ohjannut Lasten ja nuorten toimituksen Rami Saarijärvi, tuottajana toimii Juuso Räsänen.

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu

Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu on jatkoa vuonna 2014 nähdylle Joulukalenterille Porokuiskaajan arvoitus. Korvatunturilla on meneillään remontti ja järjestystä ylläpitää aivan väärään tehtävään valittu keksijätonttu Sherlokkinen (Vesa Vierikko). Koristetonttu Väinökkinen (Ville Majamaa)
yrittää tehdä parhaansa kaiken sekasotkun keskellä, mutta Ylitontulla (Pirkka-Pekka Petelius) ei puolestaan ole mitään tekemistä. Ja Rekku-koira yrittää puhua kaikille järkeä.

Jotain omituista on kuitenkin tekeillä, tavaroita häviää ja hajoaa ja tonttutyttö Pirpana (Kreeta Salminen) alkaa saada salaperäisiä viestejä metsän eläimiltä. Sarjassa täysin uusia hahmoja näyttelevät Minttu Mustakallio ja Eero Ritala. Joulukalenteri: Jäätävä seikkailu esitetään Yle TV2:ssa 1.12.2016 lähtien.

Joulukalenteri: Porokuiskaajan arvoitus oli Ylen kaikkien aikojen katsotuin Joulukalenteri, se keräsi päivittäin 500 000 katsojaa ja huomioitiin myös Venla-ehdokkuudella. Jäätävän seikkailun käsikirjoittaa Porokuiskaajan arvoituksen tapaan lastenkirjailija Timo Parvela, ohjaa Lasten ja nuorten toimituksen Johanna Smith sekä tuottaa Juuso Räsänen.

Lue myös: Pirkka-Pekka ei lässyttele Iltasatua lukiessaan

Luo oma Yle Tunnuksesi ja saa kaikki irti Ylen palveluista.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua