Hyppää pääsisältöön

Toisen kauden Sohvaperunat

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Jani ja Linda
Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Jani ja Linda Kuva: Yle/Stefan Pálmen Yle TV2,sohvaperunat

Moninkertaisesti palkittuun Gogglebox-formaattiin perustuva Sohvaperunat jatkuu. Kymmenen uutta jaksoa Kakkosella ja Yle Areenassa perjantaisin klo 21.

Päivitys 16.4. klo 20.30: koko toinen tuotantokausi maratonina Kakkosella 4.5. klo 22.30 alkaen.

Mitä mieltä suomalaiset perheet ja ystävät ovat ajankohtaisista tv-ohjelmista? Sen näet Sohvaperunoiden toisella kaudella, kun sanavalmiit päähenkilöt ympäri maan kommentoivat ja kokevat tuoreeltaan eri kanavien tarjontaa.

Kamerat on viritetty tällä kertaa viiteentoista kotiin. Katsomoiden kokoonpanot vaihtelevat - mukana on opiskelijoita, lapsiperheitä, kaveriporukoita, pariskuntia ja eläkeläisiä.

Sohvaperunoissa syntyy pienoiskuva paitsi tv-ohjelmien herättämistä mielipiteistä, niiden kautta myös tämän hetken kotimaisesta yhteiskunnasta ja elämästä. Esim. sosiaalisen median merkitys tv:n katselussa kasvaa koko ajan.

Tutustu alta uusien osien sohvaperunoihin, joihin kuuluu sekä ensimmäiseltä kaudelta tuttuja että kokonaan uusia hahmoja!

Miia ja Jukka (Järvenpää)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, järvenpääläiset Miia ja Jukka
Toistensa lisäksi Miia ja Jukka paijaavat myös kahta kissaansa. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, järvenpääläiset Miia ja Jukka Kuva: Yle/Jussi Hellsten Yle TV2,sohvaperunat

Nyrkkeilysalilla toisensa tavannut järvenpääläispariskunta Miia ja Jukka hoitaa parisuhdettaan tv:n ääressä hieromalla toistensa varpaita ja hartioita. Tv-ohjelmista heidät saa väittelemään sekä eduskunnan kyselytunti että Sinkkulaiva.

Ilari ja Niina (Vantaa)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, vantaalaiset Ilari ja Niina
Ilarin ja Niinan intohimoihin kuuluvat tv:n ohella vanhat videopelit. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, vantaalaiset Ilari ja Niina Kuva: Yle/Jussi Hellsten sohvaperunat,Yle TV2

Ilari ja Niina asustavat Vantaalla yhdessä käärmeiden ja kissojen kanssa. Kissat pyörivät jatkuvasti sohvalla, mutta käärmeet pysyvät terraariossa. Ilari on intohimoinen valokuvaaja ja Niina taas tatuointitaiteilija. Niina toimii myös usein Ilarin mallina. Ilarin tunteet kuumenevat uutisaiheiden äärellä.

Laura, Ville, Akseli ja Aamos (Turku)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, turkulaiset Akseli, Aamos, Laura ja Ville.
Nelihenkisen perheen katseluolosuhteet ovat uhattuina, jos Leo-kissa ehtii asettua sohvalle ensin. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, turkulaiset Akseli, Aamos, Laura ja Ville. Kuva: Yle/Hannu Oikkonen sohvaperunat,Yle TV2

Sporttinen turkulaisperhe eli Laura, Ville, Akseli ja Aamos kokoontuvat olohuoneensa sohvalle tarkoin määritellyille paikoilleen. Porukan nuorin, kuusivuotias Aamos, huvittaa katsojia ja muuta perhettä jatkuvilla kysymyksillään.

Jari ja Sanna (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Jari ja Sanna
Jarin lisäksi myös Sohvaperunoiden katsojat tietävät jo, että kun Sannaa ärsyttää, niin on tosi kyseessä. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Jari ja Sanna Kuva: Yle/Jussi Hellsten sohvaperunat,Yle TV2

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna tulivat ensimmäisellä kaudella tunnetuiksi siitä, että he sekä rakastavat että inhoavat ohjelmia yhtä suurella intohimolla. Viihde- ja reality-ohjelmat ovat tämän kaksikon rakkaus, samaten kuin kuppi herkullista kahvia.

Jani ja Linda (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Jani ja Linda
Linda ja Jani hakeutuvat alakerran televisiohuoneeseen saatuaan perheen kaksi poikaa nukkumaan. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Jani ja Linda Kuva: Yle/Stefan Pálmen sohvaperunat,Yle TV2

Oulussa itse suunnittelemassaan ja rakentamassaan omakotitalossa asuvat Linda ja Jani poikineen. Linda rakastaa sisustusohjelmia, jotka antavat Janin mukaan hänelle liikaa ideoita ja sitä kautta lisää rakennushommia Janille.

Eila, Minna ja Olli (Lohja)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, lohjalaiset Eila, Minna ja Olli.
Eilan ja Minnan mukaan sohvalle ilmestyy joskus myös jälkimmäisen poika Olli kännyköineen. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, lohjalaiset Eila, Minna ja Olli. Kuva: Yle/Jussi Hellsten sohvaperunat,Yle TV2

Eila ja Minna ovat teatteriharrastajia Lohjalta. Eila kutoo sukkia ja välttelee urheilun katsomista. Minna pitää itseään tosi-tv friikkinä. Yhdessä he rakastavat katsoa musiikkiohjelmia ja kilpailuja.

Henkka, Paavo, Eero ja Veikko (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Henkka, Paavo, Eero ja Veikko
Henkka, Paavo, Eero ja Veikko kutsuvat itseään Ukkiskerhoksi. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Henkka, Paavo, Eero ja Veikko Kuva: Yle/Stefan Pálmen sohvaperunat,Yle TV2

Lauttasaaren seniorikodin Eero, Henkka, Paavo ja Veikko edustavat laaja-alaista tietämystä vuosien kokemuksella. Televisiosta nämä herrasmiehet katselisivat mieluiten Pekkaa ja Pätkää, mutta paremman puutteessa urheilu ja ajankohtaisohjelmatkin kelpaavat. Tältä kvartetilta tulee suora ja kaunistelematon mielipide kaikkeen katsottuun.

Marja ja Eija (Ranua)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, ranualaiset Marja ja Eija
Marjan herkkua on käristemakkara, jota grillikioskilla töissä oleva Eija tuo kotisohvalle tv-evääksi. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, ranualaiset Marja ja Eija Kuva: Yle/Juha Niemelä sohvaperunat,Yle TV2

Ranualaiset Marja ja Eija asuvat saman rivitalon eri asunnoissa, mutta iltansa he viettävät yhdessä tv:n ääressä. Äiti ja tytär tykkäävät molemmat komeista miesjuontajista. Ilkka Villi saisi kyllä heidän mielestään leikata partansa.

Osku ja Juhani (Turku)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, turkulaiset Osku ja Juhani
Osku ja Juhani ratsastavat tv-katselun lomassa sukkamuodin harjalla. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, turkulaiset Osku ja Juhani Kuva: Yle/Jussi Hellsten sohvaperunat,Yle TV2

Turkulaiset kiekkokaverukset Osku ja Juhani viihtyvät Oskun sohvalla television parissa. Heidät muistetaan erityisesti harvasanaisista ja viipyilevän syvällisistä keskusteluista kanavasurffailun välissä.

Jorma ja Soile (Rovaniemi)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, rovaniemeläiset Jorma ja Soile
Kalamies Jorman erikoisuus on ahvenkukko, jota vaimo Soilekin mielellään syö. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, rovaniemeläiset Jorma ja Soile Kuva: Yle/Ville Honkonen sohvaperunat,Yle TV2

Jorma ja Soile viihtyvät keittiössään television ja leivinuunin lämmössä. Soilen mieleen televisiossa ovat ohjelmat, joissa rakastavaiset löytävät toisensa. Jorma ei ole kyseisistä ohjelmista täysin vakuuttunut, mutta seuraa niitä sujuvasti vierestä.

Raisa ja Ruka (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Raisa ja Ruka
Raisan käsissä nähdään tv:n äärellä usein neule tai muu käsityö, Ruka keskittyy katseluun. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Raisa ja Ruka Kuva: Yle/Jussi Hellsten sohvaperunat,Yle TV2

Helsinkiläiset ystävät Raisa ja Ruka viettävät televisioiltansa Raisan kotona. He päästävät ilmoille kriittisiä kommentteja lähes kaikista katsomistaan ohjelmista.

Outi ja Johanna (Oulu)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Outi ja Jossu
Johannalla on tv:tä katsoessa aina myös puhelin kourassa, mitä Outi paheksuu. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, oululaiset Outi ja Jossu Kuva: Yle/Stefan Pálmen sohvaperunat,Yle TV2

Oululaiset siskokset Outi ja Johanna katselevat televisiota Outin luona Tauno ja Alvar -kissojen kanssa. Ohjelmista he seuraavat sekä nostalgisia sarjoja että myös hömppää. Politiikkaa he välttelevät.

Jarno ja Perttu (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Perttu ja Jarno
Jarnon ja Pertun elämänmuutokseen kuuluu myös sohva, joten ensimmäisen kauden sängyllä lötköttely on historiaa. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Perttu ja Jarno Kuva: Yle/Hannu Oikkonen sohvaperunat,Yle TV2

Suorapuheinen pariskunta Jarno ja Perttu on muuttanut Helsingin keskustaan. Jarno uskaltaa esittää ääneen ne kaikkien huulilla roikkuvat kysymykset ja Perttu tasoittelee myrskyjä.

Iida ja Nelli (Helsinki)

Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Iida ja Nelli
Iidan ja Nellin ystävyys syventyi Salattujen elämien myötä. Sohvaperunat-sarjan toinen tuotantokausi, helsinkiläiset Iida ja Nelli Kuva: Yle/Jussi Hellsten Yle TV2,sohvaperunat

Helsinkiläiset ystävykset Iida ja Nelli tapasivat aikoinaan jalkapalloharrastuksen parissa. Parikymppisten naisten iltoihin kuuluu paitsi tv:n katselu Nellin luona, myös iltasmoothiet ja berliininmunkit. Iida pelkää rottia.

Lue myös: Sohvaperunat-tuottajan ja -tilaajan kommentit

Videoita ja muuta lisämateriaalia: Sohvaperunat Facebookissa

Kommentit

Yle TV2