Hyppää pääsisältöön

Attention 2 oli ennen Poronkäristys!

attention 2
Powerkaksoset Anni ja Nina nähdään UMK-karsinnassa ensi lauantaina. Ninan tunnistaa silmälaseista. attention 2 Kuva: Mika Niva attention 2

Nimen keksiminen duolle ei ollut ihan yksinkertaista. Tytöt ajattelivat, että nimen olisi hyvä edustaa jollain tapaa Suomea. He pähkäilivät, kunnes Anni sai neronleimauksen: ”Ollaan Poronkäristys!”

– Naureskeltiin sille ja hetken aikaa ajateltiin, että miksi emme olisi. Sitä paitsi se on ollut Annin lempiruoka joskus. Sitten me oltiin viisi minuuttia duo, nimeltä Poronkäristys, tytöt nauravat.

Idea Attention 2 -nimestä syntyi Annille suihkussa. Tytöt olivat päättäneet, että nimessä pitäisi olla numero kaksi, koska tytöt ovat kaksosia. Enää puuttui nimen runko.

– Pyörittelin suihkussa kaikenlaisia nimiä mielessäni. Yhtäkkiä keksin, että duo voisi olla Attention 2. Huusin suihkusta Ninalle, että ’miten olisi?’, Anni kertoo.

– Kaikki parhaat ajatukset tulevat suihkussa, Nina nauraa.

Oikeastaan Nina ei aluksi edes lämmennyt nimelle, koska se kuulosti hänestä tyhmältä. Hetken nimeä maisteltuaan se kuitenkin alkoi tuntua nerokkaalta.

– Se on paras nimi ikinä!, Nina hehkuttaa.

Kaksosten UMK-kappaleen Ready for The Show ovat tehneet Henna Helasvuo ja Lasse Turunen. He lauloivat viime vuoden UMK:ssa Pihka ja Myrsky -bändissä. Turunen on tytöille entuudestaan tuttu, sillä he ovat työskennelleet samassa musikaalissa.

– Meillä on aina ollut unelma Euroviisuista. Meille tuli sopivat biisintekijät kohdalle, joilla on aiempaa kokemusta UMK:sta. Ja nyt me olemme sen ikäisiä, että voimme osallistua, Nina kertoo.

Tytöt ovat nyt 9-luokkalaisia. Kun tieto pääsystä UMK:hon tuli, heidän oli todella vaikea olla hiiskumatta siitä kavereilleen. Salaisuutta piti pantata puoli vuotta.

Koulukaverit ovat olleet mielissään tyttöjen puolesta ja tsempanneet heitä paljon. Asenne kaksosia kohtaan ei ole varsinaisesti muuttunut. Sitä on kyllä ihmetelty, kun tuntemattomat ihmiset kommentoivat tyttöjen kuvia somessa ja kehuvat duoa ´parhaaksi´.

– Me ollaan kuitenkin samat henkilöt edelleen, Nina toteaa.

Keskinäistä kilpailua tytöillä ei ole.

– Tai siis on, mutta ei ikinä laulussa tai musiikissa, Anni sanoo.
– Ehkä enemmänkin urheilulajeissa, Nina lisää.
– Ja kaikessa sellaisessa, että kumpi osaa paremmin biisejä tai tietää enemmän jostakin asiasta, Anni täydentää.

Minä autan Annia sanojen muistamisessa ja Anni auttaa minua käsilihastreeneissä. Tässä saa toiselta tosi paljon!― Nina

Kaksoset ovat tasavertaisen taitavia lähes kaikessa. He saavat toisistaan valtavasti tukea lavalla, pystyvät auttamaan toisiaan ja tukemaan toistensa heikkouksia.

– Minä autan Annia sanojen muistamisessa ja Anni auttaa minua käsilihastreeneissä. Tässä saa toiselta tosi paljon, Nina sanoo.

Kaksoset ovat olleet innossaan myös siitä, että ovat saaneet kannustaa muita tyttöjä.

– Me saatiin Snapchatissa yksi päivä kahdelta tytöltä viestiä, että hekin haluaisivat osallistua, Anni kertoo.

– He lauloivat meidän kappaletta ja sanoivat, että tämä kannustaa heitäkin hakemaan. Se on se, mitä me olemme Annin kanssa haluttukin, että nuorille tulee sellainen innostus, että näin voi tehdä, Nina sanoo.

Lauantain karsinta ei varsinaisesti jännitä, paitsi Annia ehkä vähän. Molemmilla on sellainen olo, että he ovat valmiita näyttämään, mihin he pystyvät. Kaiken kaikkiaan UMK:hon osallistuminen on ollut ihanaa ja tytöt ovat nauttineet joka hetkestä. Duo suunnittelee, että kun viisut on voitettu, vuorossa on Leijonien maalilaulu ja Elämä lapselle -konsertti. Mutta ihan ensimmäiseksi voiton jälkeen mennään halaamaan mummoa.

Jos missasit Attention 2:n Facebook-livelähetyksen, tallenteen siitä voi katsoa UMK:n Facebook-sivulla.

Kurkista myös kaksosten esityksen treeneihin. Miten koreografia sujuu tanssiryhmältä rullaluistimet jalassa?

UMK:n Karsinta 2 -lähetys ja Attention 2 nähdään lauantaina 13.2.2016 klo 21 Yle TV2:lla.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016