Hyppää pääsisältöön

Aikuisten poika – draamakomedia ystävyydestä, surusta ja selviytymisestä

Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1
Oliver (Esa Nikkilä) joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1 kotikatsomo: aikuisten poika,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 8.9.2019 klo 21.05 - 22.35, uusinta maanantaina 9.9. klo 22.00, Areenassa

11-vuotiaan Oliverin (Esa Nikkilä) elämä pysähtyy, kun hän menettää vanhempansa auto-onnettomuudessa.

Oliver ei oikein ymmärrä menetystään, vaan suremisen sijaan hän alkaa tutkia onnettomuuden syytä kuin salapoliisi. Samalla hän tutustuu onnettomuuden silminnäkijään, hälytyslaitteita kauppaavaan Joonakseen (Kari Hietalahti).

Vanhaa elokuvateatteria pyörittävä Jaakko (Esko Salminen) ja Rafu (Sulevi Peltola) ilmaantuvat myös Oliverin elämään.

Juha Lehtolan käsikirjoittama ja ohjaama selviytymistarina Aikuisten poika (12) kertoo pojasta, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan ja aikuisista, jotka käyttäytyvät aika lapsellisesti.

Elämänmyönteisen draamakomedian rooleissa ovat myös Maria Heiskanen, Tommi Korpela ja Susanna Haavisto.

Tuotanto: Edith Film oy, 2014. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1
Oliver tutustuu Jaakkoon (Esko Salminen) ja Rafuun (Sulevi Peltola), jotka pyörittävät vanhaa elokuvateatteria. Juha Lehtolan elokuva Oliverista, joka joutuu liian aikaisin aikuisten maailmaan. yle tv1 yle tv1
Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.