Hyppää pääsisältöön

Lisää kiinnityksiä Sideways-festivaaliin – oheisohjelmassa Katja Kallio haastaa Paperi T:n elokuva-debattiin

Helsingissä Teurastamolla 17. – 18.6.2016 järjestettävän Sidewaysin ohjelmisto täydentyy uusilla artisteilla ja oheisohjelmalla.

Paperi T // Kuva: Silja Annila/YleX

Sideways-festivaalin uudet ulkomaiset kiinnitykset ovat Flatbush Zombies, Explosions In The Sky, EPMD ja Ty Segall & The Muggers.

Ensimmäisiä kotimaisia kiinnityksiä ovat puolestaan Tehosekoittimesta tutun Matti Mikkolan johtama Saimaa-kollektiivi, YleX:n Viikon albumina soineen Iso vauva Jeesus -levyn julkaissut Eevil Stöö, kesän ainoan festivaalikeikkansa Helsingissä soittava Pariisin Kevät, kotimaisen vaihtoehtomusiikin uranuurtaja Radiopuhelimet sekä englanninkielisen suomiräpin kiinnostavin tulokas View, joka noteerattiin myös YleX Läpimurrossa.

Puheohjelmassa mukana Paperi T

Musiikin ohella Sidewaysissa on tarjolla erilaista alueohjelmaa. Suurin osa oheistarjonnasta selviää myöhemmin talven ja kevään aikana, mutta ensimmäiset maistiaiset ovat jo nyt selvillä.

Viime vuonna suuren suosion saanut arcade-pelihalli palaa entistä suurempana ja monipuolisempana. Sugoi X Sideways -arcade sisältää noin 15 kolikkopeliä, joiden valikoima kuratoidaan yhteistyössä Malmille avatun Sugoi-pelihallin kanssa. Arcade-pelien vapaa pelaaminen sisältyy festivaalilipun hintaan.

Sivulauseita-puheohjelmassa käsitellään teemoja populaarikulttuurin ja yhteiskunnallisten aiheiden ympäriltä. Kansalaisaktivistit Maryan Abdulkarim ja Atlas Saarikoski osoittavat dialogissaan rohkeuden tärkeyden, ja näyttävät, että vaarallisinta on pysyä vaiti. Kirjailija Katja Kallio haastaa Paperi T:n elokuva-aiheiseen debattiin, jolla saattaa olla onnellinen loppu. Loput Sivulauseita-aiheet ja -puhujat kerrotaan talven aikana.

Lue myös:

Sideways-festivaali julkisti pääesiintyjänsä – PJ Harvey Suomeen

YleX Läpimurto: Viewin musiikista huokuva melankolia vangitsee kuulijan

Seitsemän syytä kiinnostua ristiriitaisesta hahmosta nimeltä Eevil Stöö