Hyppää pääsisältöön

Lonkero, läppäri ja valkoiset kengät – ilman niitä Nosteessa-kaksikko Lope & Kantola ei esiinny

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on konemusaduo Lope & Kantola.

Lope & Kantola // Kuva: Promokuva

Lope & Kantola on progressiivista elektro-housea soittava trance-taustainen kaksikko

Missä bändin perustamisesta sovittiin?

Ensimmäiset yhteiset studiosessiot pidettiin Tampereella syksyllä 2011. Seuraavana syksynä erään pitkän studiosession tauolla tajusimme, että nyt on käsillä jotain suurempaa. Päätimme panostaa täysillä yhteiseen artistiprojektiin.

Mistä bändin nimi tulee?

Molemmilla oli omalla ristimänimellään kohtuullisen menestyksekkäät soolourat käynnissä. Sooloprojektien historiasta löytyi esimerkiksi soittoja Armin van Buurenilta ja Markus Schulzilta sekä virallista remiksiä Tiëstolle. Tuollaisen menestyksen jälkeen emme halunneet aloittaa kokonaan tyhjältä pöydältä.

Otimme Maison & Dragenin nimenlyhennyksestä oppia ja tipautimme heti alkuun etunimet pois bändin nimestä.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Kahden raidan tuotanto Daruden tuoreimmalle artistialbumille. Jo pelkästään pyytäminen oli suuri kunnia, mutta kun albumi tuli vihdoin pihalle, fiilis oli katossa.

Myös Daruden jatkuva supportti omille artistiraidoillemme isoja festivaalikeikkoja myöten on pysäyttänyt useammin kuin kerran.

Mitä keikkaa jännititte eniten?

Ensimmäinen yhteiskeikka Stellar City -tapahtumassa alkuvuodesta 2014. Kyseessä oli Kantolan ensimmäinen keikka, joten jännitystä oli ilmassa rutkasti.

Mitä ilman ette keikkaile?

Lonkeroa, läppäriä ja valkoisia kenkiä.

Kuka tai ketkä ovat esikuvianne? Miksi?

Inspiroidumme monenlaisesta musiikista, ja se kuuluu vahvasti soundissamme. Tällä hetkellä ammennamme paljon r'n'b'stä, popista, housesta, discosta ja future bassista.

Kotimaisista nimistä isoimman vaikutuksen viime aikoina ovat tehneet TJH87 ja Lenno. Ulkomailta Dyron aggressiivinen soundi ja Haywyren musikaalisuus innostaa isosti.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

Vokaaleissa huomiomme saa useimmiten ensin laulumelodia sekä laulusoundi. Tekstisisältö ei ole meille niin merkityksellinen kuin se, miltä vokaaliperformanssi kuulostaa.

Millainen on tyypillinen Lope & Kantola -fani?

Avoimella mielellä varustettu konemusadiggari, jolle ei ole väliä mihin genreen musiikki kuuluu – kunhan se on vain hyvää.