Hyppää pääsisältöön

Näin valmistat rakkautta itse - Lue täältä rakkauden huuman resepti!

Puoli seiskan ikioma Biologi Heimovirta päätti selvittää, miten rakkauden huuman saisi koettua ilman toista ihmistä. Jos rakkautta on mahdollista valmistaa biokemiallisesti niin tässä on tarvittavat ainesosat.

Rakkauden biokemiallinen resepti:

1. Rakastuneen aivot näyttävät samalta kuin huumeita vetäneen. Molemmissa tapauksissa mielihyvän tunne tulee normiolotilaa helpommin!

Animoitu GIF
Animoitu GIF

2. Serotoniini-hormonin taso romahtaa rakastuneella, mikä voi tuoda ahdistuneisuutta ja pakkomielteitä. Normaalisti serotoniini tasoittaa mieltä.

Animoitu GIF
Animoitu GIF

3. Dopamiini on onnellisuuden ja euforian hormoni, se laittaa vaaleanpunaiset kakkulat rakastuneen silmille. Ilman rakastumista dopamiinin tuotantoa lisää rankka liikunta (sekä pieni määrä alkoholia).

Animoitu GIF
Animoitu GIF

4. Urheilussa erittyy myös energisoivaa ja keskittymistä lisäävää noradrenaliinia, joka jyllää myös rakastuneena.

Animoitu GIF
Animoitu GIF

5. Suklaassa on aivojen mielihyväkeskusta aktivoivia aineita, kuten endorfiineja, jotka ovat kuin kehon oma morfiini!

Animoitu GIF
Animoitu GIF

6. Kosketus saa aivot tuottamaan oksitosiinia. Se on hormoni, joka aiheuttaa kiintymystä kumppaniin. Itseään harjaamalla voi saada aikaan saman.

Animoitu GIF
Animoitu GIF

7. Kiintymyksen jälkeen vasopressiini takaa ettemme haikaile muiden perään. Oksitosiini ja vasopressiini huolehtivat siitä, että huumaantuminen muuttuu sitoutuneeksi parisuhteeksi.

Animoitu GIF
Animoitu GIF
Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän