Hyppää pääsisältöön

Krista Siegfrids kisaa Ruotsin Euroviisukarsinnoissa: Olen ollut niin kiireinen, etten ole ehtinyt jännittää

Ruotsin karsintoja, Melodifestivalenia, voi seurata Suomessa Yle Fem -kanavalta lauantaina kello 21.

Krista Siegfrids juontaa tänä vuonna Uuden musiikin kilpailua. // Kuva: Ylex / Elina Leino

Laulaja Krista Siegfrids on tänä vuonna todella vahvasti mukana Euroviisuhuumassa. Artisti juontaa Suomen Uuden musiikin kilpailua ja kilpailee itse paikasta Ruotsin viisukarsinoissa, Melodifestivalenissa.

- Minulla on ollut niin intensiivisesti töitä, etten ole yksinkertaisesti ehtinyt hermostua kilpailusta, Siegfrids kertoo Svenska Ylen haastattelussa.

Siegfrids on mukana Ruotsin karsinnoissa itse kirjoittamallaan ruotsinkielisellä biisillä Faller. Suomea Euroviisuissa vuonna 2013 biisillään Marry Me edustanut laulaja esittelee taitojaan lauantai-iltana, jolloin Melodifestivalenissa kilpailee toinen karsintaryhmä. Seitsemästä esityksestä neljä pääsee jatkoon Melodifestivalenin finaaliin.

Siegfrids on kertonut aiemmin, ettei hänen päätavoitteensa Ruotsin viisukilpailussa ole voitto, vaan tulla tunnetuksi artistiksi Ruotsissa.

- Karsintaan osallistuu niin paljon rakastettuja artisteja, jotka ovat osallistuneet Melodifestivaleniin monta kertaa, että eiköhän joku heistä voita. Minun tavoitteeni on päästä Ruotsin markkinoille, että voin luoda uran siellä, Siegfrids kertoi YleX:lle aiemmin tänä vuonna.

Siegfridsiä on houkuteltu osallistumaan Melodifestivaleniin jo aiemmin. Kilpailun tuottaja pyysi laulajaa osallistumaan jo vuonna 2013, kun hän näki Siegfridsin esiintyvän Euroviisuissa. Tuolloin suomalaisartisti kuitenkin kieltäytyi vielä kutsusta, sillä hän halusi kirjoittaa biisinsä itse.

Melodifestivalen 2016: Deltävling 2 Yle Femillä lauantaina 13. helmikuuta kello 21.

Lue myös:

Krista Siegfrids: Euroviisu-suudelma on parasta, mitä olen kokenut

UMK-juontaja Krista Siegfrids Ruotsin Euroviisukarsinnoista: Tavoitteenani ei ole voitto, vaan ura ulkomailla

Krista Siegfrids ja Roope Salminen juontavat Uuden Musiikin Kilpailun – katso juontajien yhteisbiisi