Hyppää pääsisältöön

Kummeli 25 vuotta! TV2 aloittaa juhlavuoden Kummeli V -sarjalla maaliskuussa

Kummeli V -elokuva.
Kummeli V -elokuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu. Kummeli V

Suomalaisen komedian kiistattomiin legendoihin lukeutuvan Kummelin ensiesityksestä tv:ssä tulee tänä vuonna kuluneeksi 25 vuotta. Yle TV2 starttaa juhlavuoden esittämällä Kummeli-poppoon uusimman, vuonna 2014 valmistuneen elokuvan Kummeli V neliosaisena tv-sarjana.

Kummeli V esitetään Yle TV2:ssa torstaina 10.3. klo 19 alkaen. Yle Areenassa sarja julkaistaan kokonaisuudessaan jo 9.3. Sarjan ensimmäisessä osassa tutustutaan mm. rumputaiteilija Monkki Mähöseen (Heikki Silvennoinen), joka saapuu remontoimaan ex-bändikaverinsa kesähuvilaa. Tarina saa kauhuelokuvamaisia piirteitä, kun Monkki ja talon emäntä Stina (Kaisa Hela) ajautuvat törmäyskurssille.

Toisessa jaksossa wannabe-moottoripyöräjengiä ja sen johtajaa Jounia (Timo Kahilainen) nöyryytetään kyläkaupassa. Jouni tekee kostosuunnitelman, joka ammentaa vaikutteita kuuluisista action-elokuvista.

Kolmannessa tarinassa matkataan 1960-luvulle. Tähtireportteri Erkki ”Likasanko” Sysimetsä (Heikki Hela) alkaa kirjoittaa elämänsä juttusarjaa urkukorjaaja Arvo Hakalan (Heikki Silvennoinen) naisseikkailuista. Tarina saa eeppiset mittasuhteet, kun mustasukkaiset miehet alkavat kokoamaan lynkkausryhmää Hakalan pään menoksi.

Neljännessä osassa seikkailee fantasia- ja scifiohjaaja Kurt ”Kurre” von Riikonen (Ville Myllyrinne), jonka uuden elokuvan Excalibur IV:n rahoitustilaisuus saa katastrofaalisia piirteitä. Metsästysretkellä Kurren ökyilevä tuotantoryhmä huomaa itse joutuneensa pienviljelijäperheen ajojahdin kohteiksi.

Kummeli V torstaina 10.3. klo 19 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 9.3. (30 vrk)

Kummeli-elokuvia maalis-huhtikuussa Yle TV2:ssa

Kummelistories 22.3. klo 22

Kummelistories-elokuva.
Kummelistories-elokuva. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi kummelistories

Kummeli-kulttisarja, joka kasvoi elokuvaksi 1995. On Speedyä ja Sakua, Mauno Ahosta, alastonta mieskauneutta ja parasta A-ryhmää. Käsikirjoittajat: Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen ja Heikki Vihinen. Ohjaaja: Matti Grönberg. Rooleissa: Heikki Hela, Timo Kahilainen, Heikki Silvennoinen, Mari Turunen ja Heikki Vihinen.

Kummelin Jackpot 29.3. klo 22

Kummelin Jackpot -elokuva.
Kummelin Jackpot -elokuva. Kuva: Yle Kuvapalvelu Kummelin Jackpot

Tarina ahneudesta, ystävyydestä ja pelihimosta kummelityyliin. Pertti "Pera" Järvelä on pikkuhuijari, jolle tyttären Kanadan matkan rahoittaminen muodostuu kunniakysymykseksi, huijarin on mentävä töihin! Työpaikka löytyy Jehovan todistajien omistamasta firmasta. Peran ja hänen ystäviensä eteen tarjoutuu mahdollisuus suurimittaiseen pelihuijaukseen, Jackpot odottaa... Käsikirjoitus: Timo Kahilainen, Heikki Vihinen. Ohjaus: Pekka Karjalainen.

Alivuokralainen 19.4. klo 22

Alivuokralainen-elokuva.
Alivuokralainen-elokuva. Kuva: Rajoitettu käyttöoikeus, Yle Kuvapalvelu, kuvapalvelu@yle.fi Kummeli Alivuokralainen

Hyönteistutkija Pauli Bergström ja munuaiskirurgi Lauri Mustonen ovat vuokralaisina tilavassa arvohuoneistossa kaupungin keskustassa. Elämä saa kuitenkin yllättävän käänteen, kun huoneiston uusi vuokraisäntä päättää kertaheitolla tarkistaa vuokraa muutaman sadan prosentin korotuksella. Käsikirjoitus: Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen.
Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua