Hyppää pääsisältöön

Salatut elämät täyttää 17 vuotta – teini-ikäinen Julia on seurannut Salkkareita koko elämänsä ajan

Vuoden 2016 aikana Salkkareista tulee pitkäkestoisin suomalainen draamasarja. Hittisarjan mukana on kasvanut myös 16-vuotias Julia Vuorinen, joka on nähnyt Salkkareiden jokaisen jakson.

Julia Vuorinen

Kun Julia Vuorinen oli vielä 8-vuotias lapsi, Salkkareiden Aaro tippui parvekkeelta ja Julian äiti käski tyttärensä mennä keittiöön pelottavan kohtauksen ajaksi.

- Tulin takaisin, kun pahimmat jutut olivat ohi, Vuorinen kertoo YleX:lle.

Nykyään 16-vuotias Vuorinen ei voisi kuvitella elämäänsä ilman suosikkisarjaa. Omistautunut fani on katsonut jokaisen Salatut elämät -jakson. Myös ne, jotka ovat ilmestyneet ennen hänen syntymäänsä.

- Olen ostanut DVD:t ja katsonut jaksoja Youtubesta. En pystyisi olemaan ilman Salattuja elämiä.

Ensimmäinen Salatut elämät -jakso nähtiin tv:ssä 25. tammikuuta vuonna 1999. Sarja on siis 17 vuotta vanha. Miljoonayleisöjä vuodesta toiseen kerännyt ohjelma on ollut täynnä muun muassa Seppo Taalasmaan sutkautuksia ja Aki Nikkisen juonitteluja.

Alun perin Salatut elämät -sarjaa piti tehdä yhteensä 540 jaksoa eli alkuvuoteen 2002 asti, mutta sarjasta tuli niin suuri hitti, että sopimusta on jatkettu lukuisia kertoja. Elokuussa 2014 julkistettiin tieto, että sarja jatkuu vielä ainakin kesään 2018 asti. Salkkareista on tehty myös elokuvia, kirjoja ja spin offeja.

"Isabella oli tosi makee sellainen kiero ämmä, joka pompotteli kaikkia."― Julia Vuorinen

Julia Vuorisen parhaat kaveritkin ovat Salkkari-faneja, joten jutut pyörivät usein sarjan ympärillä. Ystävykset spekuloivat myös sarjan tulevia juonenkäänteitä.

- Olin just viime viikon lomareissulla, joten katsoin viime yönä kahteen asti Salkkareita ennen kouluviikon alkua. On mälsää, jos ei voi puhua kavereiden kanssa Salkkareista, kun ei ole perillä asioista.

Suurin osa sarjan tapahtumista sijoittuu kuvitteelliselle Pihlajakadulle, joka sarjassa sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa. Ainoastaan Esko Kovero eli Ismo Laitela on ollut mukana sarjassa koko sen ajan poistumatta kertaakaan. Sen sijaan muutama muu vanha tuttu näyttelijä on vuosien varrella tehnyt paluun sarjaan.

Vuorisen mielestä parhaat hahmot ovat itsenäisiä naisia, joiden silmille ei hypitä. Yksi hänen suosikeistaan, Kirsi Ståhlberg esittämä Isabella Holm, on jo jättänyt sarjan.

- Hän oli tosi makee sellainen kiero ämmä, joka pompotteli kaikkia. Isabella oli mielenkiintoinen hahmo. Alissa Nikkinen on nyt mun uusi suosikki. Hän ei anna kenenkään pompotella itseään. Inhokkia mulla ei ole. Tykkään kaikista, jokainen hahmo täydentää sarjaa.

Julia Vuorisen mielestä Salkkareiden paras hahmo on Johanna Puhakan esittämä Alissa. // Kuva: MTV

Sarjan tapahtumat kuin omasta elämästä

Vuorinen peilaa sarjan tapahtumia usein omaan elämäänsä. Se on yksi suurimmista syistä, miksi Salkkarit koukuttaa. Hänen mielestään on kivaa, kun sarjaan tulee sellaisia juonenkäänteitä, jotka ovat lähellä nuoren omaa elämää.

- Varsinkin nyt, kun on se Anton ja Iida -juttu meneillään. Siinä on sellainen player-kuvio. Salkkareista voi ottaa vinkkejä omaankin elämään.

Joskus suosikkisarja aiheuttaa myös pettymyksiä ja jopa surua. Vuorinen luottaa silti Salkkareiden käsikirjoittajien draamantajuun.

- Silloin kun Lari ja Elias erosivat, olin pettynyt, koska ajattelin, että he kuuluvat yhteen. Uskon ja toivon, että he palaavat vielä yhteen. Uskon, että käsikirjoittajat tekevät oikeat ratkaisut.

Vuorinen ei osaa edes kuvitella sellaista elämää, jossa Salkkarit ei olisi läsnä.

- En kestäisi, jos sarja loppuisi huomenna. Mun pitäisi soittaa tekijöille ja kysyä mitä olisi tapahtunut, koska muuten jäisi niin paljon kuvioita auki. En ole varautunut mitenkään siihen, että Salkkarit loppuisi.

Haaveena tähteys

Vuorinen on myös toiminut avustajana suosikkisarjassaan. Hänen tehtävänään oli kävellä taustalla ja juoda kahvia.

- Salkkarit on joka päivä iso osa mun elämää, mutta se on myös mun unelma olla itse siellä. Oli mielenkiintoista olla kuvauksissa ja nähdä studio.

Lisäksi Vuorinen on käynyt sarjan koekuvauksissa, koska hän haaveilee omasta hahmosta Salkkareissa. Vuorisella on kokemusta näyttelemisestä ja laulamisesta. Koekuvauksissa Vuorinen pääsi juttelemaan myös Salkkareiden Sebastian Vuorelan eli näyttelijä Jarkko Nymanin kanssa.

- Sebastianin näyttelijä tsemppasi mua koekuvauksissa. Mä varmaan itkisin koko päivän onnesta, jos mulle löytyisi sopiva rooli Salkkareista.

Korjattu: 19. klo 16:00 Isabella Holmin hahmoa näyttelee Kirsi Ståhlberg eikä Pirjo Luokkanen. Vuorinen tapasi kuvauksissa Sebastian Vuorelaa esittäneen Jarkko Nymanin eikä Riku Korhosta, kuten jutussa aikaisemmin sanottiin.

Lue myös:

Entiset Salkkari-tähdet SuomiLOVEn takana: Hieno kokemus

Hätä-Miikka: Salkkari-Ismon kanssa työskentely jännitti

Salatut elämät -hahmoista viraalihitti – tarina tukee homoja ympäri maailmaa