Hyppää pääsisältöön

MGP juhlistaa 10-vuotistaivaltaan – oletko yksi tämän vuoden artisteista?

MGP 2015
Jacob Sundström voitti vuoden 2015 Melodi Grand Prix -finaalin kappaleella Min dröm. MGP 2015 Kuva: Yle / Sam Stäuber Yle Fem,MGP Nordic,jonathan granbacka

MGP-laulukilpailu järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa Suomessa ja haemme tästä päivästä lähtien kymmenen finaaliehdokasta. Haku päättyy 7. huhtikuuta. Jos siis olet 8–15-vuotias ja tykkäät laulaa, tanssia ja kirjoittaa biisejä, niin tartu tilaisuuteen!

MGP on ainutlaatuinen musiikkikilpailu 8–15-vuotiaille lapsille ja nuorille. Kilpailun kymmenvuotisen historian aikana on löytynyt yli sata uutta lahjakkuutta. Voit osallistua tämän vuoden kilpailuun jos olet syntynyt vuosina 2001–2008. Niin sooloartistit kuin yhtyeet voivat osallistua.

Kappaleen tulee olla sinun tai ystäväsi kirjoittama. Jos sinua kiinnostaa enemmän sanoitus voit kirjoittaa biisin, jonka ystäväsi esittää.

Kaipaatko apua, vinkkejä tai innoitusta? Sitä voit saada tänäkin vuonna järjestettävistä työpajoista, joihin myös aloittelijat ovat tervetulleita. Työpaja voi olla ensimmäinen askel kohti omaa kappalettasi ja paikkaa suorana lähetyksenä esitettävään finaaliin. Jos kappalesi on valmis voit myös nauhoittaa sen työpajassa.

Laulun sanat voivat olla joko ruotsin-, suomen- tai saamenkielellä. Osallistujilta edellytetään kuitenkin jonkin verran ruotsinkielentaitoa koska sekä MGP -leiri, ohjelman harjoittelu ja suora lähetys on pääosin ruotsinkielellä.

MGP hakee myös tänä vuonna tanssijoita finaaliin. Tanssijat esiintyvät artistien kanssa ja saavat harjoitella esityksiä koreografin johdolla.

Lisätietoja työpajoista ja tanssijahausta ruotsiksi osoitteesta svenska.yle.fi/mgp.

Finaali järjestetään lauantaina 8.10.2016 ja lähetetään suorana Yle Femmalla ja Areenassa. Finaalin juontavat Anna-Karin Siegfrids ja Jonathan ”Jontti” Granbacka. Finaaliin valitut artistit saavat myös osallistua Camp MGP -kesäleiriin, joka järjestetään 7.–10.6. Karjaalla. Leirillä saat työstää kappalettasi yhdessä eri asiantuntijoiden - laulu-, esiintymis- ja tanssivalmentajien sekä tuottajan - kanssa.

Haluatko olla yksi juhlavuoden finalisteista? Haku päättyy 7. huhtikuuta. Lisätietoja säännöistä ja kilpailusta osoitteessa svenska.yle.fi/mgp. Lisätietoja työpajoista osoitteissa fsu.fi, sähköpostilla fsu@fsu.fi tai puhelimitse 050 502 0434. Lisätietoja kappaleista antaa FSU tai Svenska Ylen projektivastaava Sam Stäuber, sam.stauber@yle.fi.

MGP on Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU:n ja Svenska Ylen välinen yhteistyö.

 • Linda Zilliacus: Olen halunnut näytellä poliisia pitkään

  Esittää Laura Nordia Vettä sakeampaa -sarjan jatkokaudessa.

  Vettä sakeampaa -sarjan tuoreet jaksot ovat käynnistyneet Yle Femmalla ja Areenassa. Jo heti avausjaksossa tapasimme poliisin, Laura Nordin, jota näyttelee Linda Zilliacus. Nord saapuu majatalolle varoittaakseen Waldemarin sisaruksia myrskystä. Näemme Nordin myös tulevissa jaksoissa.

 • Tapaa Waldemarin sisarukset

  Intensiivinen toinen tuotantokausi sarjasta Vettä sakeampaa

  Muistatko Waldemarin sisarukset? Lassen, Oskarin ja Jonnan, jotka taistelivat periäkseen perheen majatalon Ahvenanmaalla. Vettä sakeampaa -sarjan toisessa tuotantokaudessa sisarukset yhdistävät jälleen voimansa pyörittääkseen majataloa. Vääryydet nousevat pintaan.

 • Pimeys laskeutuu Waldemarin majatalon ylle

  Vettä sakeampaa 2 sijoittuu talviselle Ahvenanmaalle.

  Vettä sakeampaa -sarjan uusissa jaksoissa tapaamme jälleen Waldemarin sisarukset, jotka nyt yhdessä omistavat äidiltään, Anna-Lisalta perimänsä majatalon Ahvenanmaalla. He aikovat myös yhdessä pyörittää majataloa läpi talven. Pimeys laskeutuu majatalon ylle ja aiheuttaa uusia kiistoja.