Hyppää pääsisältöön

Nuori Morse

Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1
Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen ja älykäs poliisi. Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1 Nuori Morse,yle tv1

TV1 lauantaisin 5. - 26.3.2016 klo 22.00 - 23.30 (uusinta 1. kausi, Yle Areenassa vain suorana)
TV1 lauantaisin 2. - 23.4.2016 klo 22.00 - 23.30 (uusinta 2. kausi, Yle Areenassa vain suorana)
TV1 lauantaisin 30.4. klo 22.00 - 23.30 ja 7. - 21.5.2016 klo 21.15 - 22.45 (uusi 3. kausi, Yle Areenassa 20 päivää)

Endeavour Morse (Shaun Evans) harrastaa kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia.

Omaperäisen poliisin elämästä kertova suosikkisarja Nuori Morse (12) palaa kolmannen tuotantokauden uusin jaksoin. Ennen neljää uutta jaksoa nähdään uusintana ensimmäisen kauden neljä ja toisen kauden neljä jaksoa.

Nuoren Morsen tarina jatkuu, sillä sarjan neljättä kautta kuvataan kesän aikana.

Morse näyttää kykynsä

Nuoren Morsen ensimmäinen kausi sijoittuu vuoteen 1965. Oxfordiin siirron saanut nuori konstaapeli näyttää epäilijöille omat kykynsä. Hän pääsee selvittämään muun muassa sihteeriopiskelijan kuolemaa ja murhasarjaa.

Sivistynyt ja peräänantamaton Morse joutuu vastahankaan poliisijohtajan kanssa. Voiko Morsen esimies, rikoskomisario Fred Thursdayn (Roger Allam) auttaa nuorta suojattiaan?

Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1
Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1 nuori morse,Yle TV1

Vastoinkäymiset koettelevat

Sarjan toinen kausi kuljettaa vuoteen 1966. Nuori Morse on kokenut vastoinkäymisiä omassa työssään sekä henkilökohtaisessa elämässään. Miten kokemukset vaikuttavat lahjakkaan miehen elämään?

Morse joutuu venymään ehkä liikaakin, ja kokeilee lojaalin Thursdayn pitkää pinnaa. Työpari selvittää muun muassa epäilyjä poliisin korruptiosta.

Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1
Kirjallisuutta, sanaristikoita ja klassista musiikkia harrastava Endeavour Morse (Shaun Evans) on omaperäinen poliisi. yle tv1 nuori morse,Yle TV1

Kovia otteita

Kolmannella kaudella eletään vuoden 1967 kevättä. Nyt rikolliset löytävät uhrinsa muun muassa huvipuistosta ja menestyvästä tavarataloketjusta.

Komisario Thursday koventaa otteitaan tavalla, jota Morsen on vaikea hyväksyä. Kauanko Morsen kantti kestää ja hankkiiko hän esimiehelleen hankaluuksia?

Rooleissa nähdään myös Anton Lesser (Reginald Bright), Sean Rigby (Jim Strange), Dakota Blue Richards (Shirley Trewlove), James Bradshaw (Dr. Max DeBryn), Jack Laskey (Peter Jakes) ja Abigail Thaw (Dorothea Frazil).

Endeavour. Käsikirjoitus: Colin Dexterin luomiin hahmoihin nojautuen Russell Lewis. Musiikki: Barrington Pheloung. Tuotanto: Mammoth Screen, ITV, 2016. Sarjan ensimmäinen ja toinen kausi on esitetty TV1:llä edellisen kerran vuonna 2013 - 2014.

Colin Dexterin hahmot: Ylikomisario Morse ja ylikonstaapeli Lewis

Nuori Morse kertoo omaperäisen Endeavour Morsen poliisiuran alkuvuosista. Sarja syntyi taustoittamaan kirjailija Colin Dexterin luoman ylikomisario Morsen elämää. Millainen Morse oli nuorena, ja kuinka hän muuttui Oxfordin komennuksensa aikana?

Dexterin dekkareihin pohjautuvan Ylikomisario Morse -sarjan ensimmäisen elokuvan valmistumisesta tuli vuonna 2012 kuluneeksi neljännesvuosisata.

Karismaattisen ylikomisario Morsen roolia näyttelee John Thaw ja työparinaan hänellä on Kevin Whatelyn esittämä ylikonstaapeli Robert "Robbie" Lewis.

Lewis sai oman sarjansa vuonna 2006. Ykkönen esittää 28.5.2016 alkaen lauantaisin Komisario Lewisin seitsemännen ja kahdeksannen kauden uusintana sekä uuden, yhdeksännen kauden.

Keskustele
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.