Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä
Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio yhtiösivu

Tervetuloa tutustumaan Yleen ja Ylessä työskenteleviin. Yle Visiitin kautta pääset kurkistamaan kulissien taakse ja näkemään toimintaamme sisältä päin.

Tutustumiskierroksia Yleen järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella. Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat - henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Lue tästä Yle Uutisten jutusta, mikä kierroksilla loksauttaa suun auki.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opaskierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin, kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää noin tunnin verran. Kierrokset ovat maksuttomia.

Kierrosten oppaina toimivat yleläiset oman työnsä puitteissa ja ohessa ja kierrosajat on sovitetty sen mukaan. Valitettavasti meillä ei juuri ole mahdollisuuksia räätälöidä kierroksia tapahtumakalenterissa mainittujen aikojen ulkopuolelta tai järjestää kierroksia yli 25 hengen ryhmille.

Syksyn kierrokset ovat varattavissa alla olevasta tapahtumakalenterista. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet montako paikkaa kierroksella on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Syksyn 2017 aikana opaskierroksia järjestetään Pasilassa tiistaisin klo 10 ja torstaisin klo 10 ja 15. Pasilan kierrosten sisältö sopii nuorille ja aikuisille, osallistujien tulee olla vähintään kouluikäisiä.

Kierros alkaa Ylen Studiotalosta, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia. Studiotalosta löytyy myös radion kuunnelmastudio sekä Ylen puvusto ja rekvisiitta. Kierroksella käydään mahdollisuuksien mukaan myös Mediatalossa, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia ja Yle Uutiset.

Ylen Pasilan alueen kartta

Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa. Tampereen kierros sopii myös lapsille, osallistujien tulisi kuitenkin olla vähintään 5-vuotiaita.

Mediapoliksen kiertokäynnillä pääset tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeää muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opaskierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme sopimuksen mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään sähköpostitse: yle.visiitti@yle.fi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua