Hyppää pääsisältöön

Visiitille Yleen? Näin se käy!

Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä
Televisiostudio Ylen Studiotalossa Pasilassa. Iso televisiostudio, kameroita ja vihreä kangasseinä Kuva: Yle/ Pekka Rautio yhtiösivu

Tervetuloa tutustumaan Yleen!

Opastettuja kierroksia järjestetään Pasilan Yle-keskuksessa Helsingissä ja Mediapoliksessa Tampereella. Oppaina ovat Ylen parhaat asiantuntijat – henkilöt, jotka työskentelevät Ylessä eri tehtävissä.

Kierroksia tehdään syyskuun alusta joulukuun puoleenväliin ja kevätkaudella tammikuun puolestavälistä toukokuun loppuun. Kesällä kierroksia ei järjestetä.

Ilmoittaudu tapahtumakalenterin kautta

Opastetulle kierrokselle mahtuu 25 vierasta. Vierailulle voit ilmoittautua ilman ryhmääkin; kierros toteutuu, jos sille on ilmoittautunut vähintään viisi henkilöä. Kierros kestää noin tunnin verran. Kierrokset ovat maksuttomia.

Kierrosten oppaina toimivat yleläiset oman työnsä ohessa ja kierrosajat on sovitettu työaikojen mukaan. Valitettavasti meillä ei juuri ole mahdollisuuksia räätälöidä kierroksia tapahtumakalenterissa mainittujen aikojen ulkopuolelta tai järjestää kierroksia yli 25 hengen ryhmille.

Syksyn opastetut kierrokset ovat varattavissa alla olevasta tapahtumakalenterista. Valitse vaihtoehto “Opaskierrokselle”. Varaussivulta näet montako paikkaa on vapaana.

Hyvä tietää Yle Visiitistä

Syksyn 2018 aikana opastettuja kierroksia järjestetään Pasilassa syyskuun alusta joulukuun puoleen väliin tiistaisin klo 10 ja torstaisin klo 10 ja 15. Pasilan kierrosten sisältö sopii nuorille ja aikuisille eli osallistujien tulee olla vähintään kouluikäisiä.

Pasilassa järjestetään opastuksia myös ruotsiksi. Jos haluat ruotsinkieliselle kierrokselle, ota yhteys Camilla Kivivuoreen (camilla.kivivuori@yle.fi).

Kierros alkaa Ylen Studiotalosta, jonka suurissa tv-studiossa tehdään tuttuja, kotimaisia tv-ohjelmia. Studiotalosta löytyvät myös radion kuunnelmastudio sekä Ylen puvusto ja rekvisiitta. Kierroksella käydään mahdollisuuksien mukaan myös Mediatalossa, jossa sijaitsee esimerkiksi radiokanavien toimituksia.

Ylen Pasilan alueen kartta

Tampereen Mediapoliksessa järjestettävien kierrosten ajat vaihtelevat ja näkyvät tapahtumakalenterissa.

Mediapoliksen kiertokäynnillä pääset tutustumaan Ylen studiotiloihin, tuotantotiloihin, puvustamoon ja rekvisiittaan. Lapsille sopivin on juuri Tampereen Visiitti, koska Mediapoliksessa tehdään Ylen suomenkieliset lastenohjelmat, kuten Pikku Kakkonen. Osallistujien tulisi kuitenkin olla vähintään 5-vuotiaita.

Kartta Mediapolikseen, Tampereen Tohloppiin (pdf)

Tärkeää muistaa ennen kuin varaat

Kierrokset ovat pääasiassa suomenkielisiä. Pasilassa järjestetään opastettuja kierroksia myös ruotsiksi. Englanninkielisen opastuksen järjestämme mahdollisuuksien mukaan.

Kerrothan varauksen yhteydessä, jos ryhmässäsi on esimerkiksi liikuntarajoitteisia henkilöitä. Kierrokset eivät ole täysin esteettömiä.

Ilmoittaudu studioyleisöksi

Visiitin tapahtumakalenterin kautta voit myös ilmoittautua yleisöksi tv-ohjelmien nauhoituksiin.

Ilmoittautumisessa ongelmia? Kysyttävää?

Autamme mielellämme. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä vierailuista vastaavaan Ylen viestintään sähköpostitse: yle.visiitti@yle.fi.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

 • Toimittaja, tietokirjailija ja muusikko Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen on kuollut

  Perttu Häkkinen menehtyi sunnuntaina 12.8. tapaturmaisesti. Kaipaamme rakasta kollegaamme syvästi. Hänen älykäs, valoisa ja huumorintajuinen persoonansa valaisi päiviämme niin työyhteisössä kuin ohjelmissaankin. Perttu oli poikkeuksellinen toimittaja. Hän oli tekijänä aidosti ihmisläheinen, innostava, innostuva, pelkäämätön ja tarkkanäköinen.

 • Naprapaatti, osteopaatti vai kiropraktikko? Mistä kannattaa hakea apua selkävaivoihin?

  Mikä manipulaatiohoito auttaa selkäkipuihin?

  Kun selkää särkee tai niska jumittaa niin moni miettii, mistä hakisi apua. Pitääkö mennä lääkäriin vai auttaisiko jonkinsortin käsittely? Nettiä selaamalla löytyy helposti erilaisia tuki- ja liikuntaelinten vaivoihin suunnattuja hoitoja, mutta jää epäselväksi, mikä niistä tarjoaisi juuri omaan vaivaan sopivinta apua. Entä kannattaako käydä toisen hoitomuodon osaajalla, jos yksi ei auttanut?

 • Kuinka hyvin muistat 8. kauden tapahtumat?

  Tietovisa 8. kauden tapahtumista.

  Oletko todellinen UP-tietäjä vai vaan pelkkä pikakelaaja? Testaa, kuinka hyvin muistat Uuden Päivän 8. tuotantokauden juonikuviot. Tsemppiä testiin!