Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Ajankohtainen kolmonen pääkuva

Ajankohtainen kolmonen: Maria, Elias Gould, Steve Mason

Ruotsalainen muusikko Maria Andersson
Ruotsalainen muusikko Maria Andersson Kuva: Oscar Neustream maria andersson,musiikki

1. Marian End of Conversation -single

Ruotsalaisen Maria Anderssonin ura alkoi Sahara Hotnights -yhtyeen laulaja-kitaristina jo 90-luvulla. Suomessakin useaan otteeseen nähty bändi liukui vuosien mittaan suoraviivaisesta kitararokista kohti radioystävällisempää ilmaisua, mutta ei missään vaiheessa hylännyt The Banglesin ja Blondien kaltaisten idoliensa vaikutteita.

Sahara Hotnightsin viimeisin albumi ilmestyi vuonna 2011 ja pitkän odottelun jälkeen Maria Andersson on nyt julkaissut ensimmäisen soolosinglensä.

End of Conversationin julkaisija on tuore Woah Dad! -levy-yhtiö. Viime vuonna aloittanut Woah Dad! on saanut länsinaapurissa kovasti huomiota Dolores Hazen ja Håkan Hellströmin kaltaisten artistikiinnitysten johdosta.

End of Conversation on keväisen raikas popkappale. Pakahduttavan kaunis laulumelodia ja tanssimaan kutsuva rytmi tuovat mieleen 90-luvun alun brittiyhtyeet Happy Mondaysista The Charlatansiin, mutta lähin vertailukohde löytyy Suomesta: tämähän on kuin englanniksi laulettua Reginaa!

2. Elias Gouldin EP

Muusikko Elias Gould
Muusikko Elias Gould Kuva: Andrei Kipahti Elias Gould,musiikki

Elias Gould on verrattain lyhyessä ajassa osoittanut pystyvänsä moneen. Reilu parikymppinen Gould nähtiin yhdessä pääosassa Miss Farkku-Suomi -elokuvassa ja mies on tuttu näky useammankin räppärin taustabändistä.

Ensimmäinen näyte Gouldin soolomateriaalista oli viime keväänä julkaistu single Huvilakatu. Sitä seurasi nopeasti Kylmää vai kuumaa -kappale ja joulukuussa saatiin kuultavaksi vielä Ikuinen heinäkuu, jolla vierailee Iisa.

Elias Gouldin ensimmäinen EP niputtaa yhteen miehen tähänastiset julkaisut ja tarjoaa kaksi aiemmin julkaisematonta kappaletta. Persoonallisen äänen omaava Gould toimii taatusti Olavi Uusivirran ja Pimeyden ystäville, mutta on heitä hivenen vapaampi suomirokin kahleista. Virkistävän viileän EP:n kohokohdaksi nousee kohtalokas päätösraita Viininpunainen, joka suorastaan huutaa päästä soimaan ensi kesän festareilla.

3. Steve Masonin Meet the Humans -albumi

Brittimuusikko Steve Mason
Brittimuusikko Steve Mason Kuva: Brian David Stevens Steve Mason (Muusikko),musiikki

Steve Mason vaikutti aikoinaan The Beta Bandissa ja on yhtyeen hajoamisen jälkeen julkaissut musiikkia usealla eri nimellä. King Bisquit Time - ja Black Affair -aliasten lisäksi mies on tehnyt levyjä omalla nimellään ja 26. helmikuuta julkaistava Meet the Humans on jo kolmas Masonin sooloalbumi .

Edellinen levynsä Monkey Minds in the Devil’s Time oli ajankohtaisiin asioihin pureutuva, kantaaottava tupla-albumi ja sisälsi yhden viime vuosien hienoimmista protestilauluista Fight Them Back.

Meet the Humans on tummasävyistä edeltäjäänsä hieman kepeämpi, mutta Masonin tavaramerkiksi muodostunut kuiskaileva ja alati huolestuneelta kuulostava ääni ei anna kappaleiden livahtaa turhan ilakoiviksi. Brittiläisen Elbow-yhtyeen Craig Potterin tuottama levy on lämmin kokonaisuus, joka ei rauhallisesta poljennostaan huolimatta käänny missään vaiheessa unettavaksi.

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Ajankohtainen kolmonen

Intoilemme kaikesta musiikkiin liittyvästä. Levyistä, biiseistä, kirjoista, leffoista, keikoista... Kaikesta.