Hyppää pääsisältöön

Emilia Vuorisalmi: Yllätyin, että äitinäkin voi toteuttaa unelmiaan

Emilia Vuorisalmi
Emilia Vuorisalmi marja hintikka live

Lääkäri ja luennoitsija Emilia Vuorisalmella on tyttäreensä avoimet välit. Kotona on aina ollut rento ilmapiiri ja Vuorisalmi arvelee, että ammattinsa takia hänen on ollut helppo käydä keskustelua myös seksuaalisuudesta. Vuorisalmi on maanantaina 22.2. Marja Hintikka Liven vieraana yhdessä Abdirahim "Husu" Husseinin kanssa.

Nimi: Emilia Vuorisalmi

Perhetilanne: 10-vuotias tytär.

Vanhempana olen… Rento mutta tarvittaessa tiukka. Pyrin asettamaan selkeät perussäännöt ja pitämään lupauksista kiinni vaikka se ei aina ole helppoa. Halaan paljon ja kerron varmasti monta kertaa päivässä miten paljon rakastan lastani. Välillä olen ehkä liikaa omissa ajatuksissani ja hoidan työjuttuja iltaisinkin, joten voisin petrata läsnäolossa. Olen energinen ja aikaansaava mutta samalla asioita ajoittain unohteleva äiti.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Rakkaudentäyteisen, turvallisen ja luotettavan ilmapiirin luominen.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Etten olekaan ylitemperamenttinen ja räjähtävä äiti, vaan aika rento ja ymmärtävä. Lisäksi se, että omien unelmien toteuttaminen onkin mahdollista äitinä.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Siivoamisesta ja ulkoistan sen.

Menetän hermoni kun… Jos olen univelassa tai PMS:ssä saatan hermostua pienistäkin asioista, kuten sotkusta lastenhuoneessa.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen…Ei tule mitään yksittäistä mieleen, mutta en ylipäätään kuvitellut että puhuisin lapselleni monista asioista niin avoimesti kuin teen.

Silloin kun lapsi ei näe…Voin tehdä asioita jotka kuuluvat aikuisten ihmisten romanttiseen elämään.

Kun saan lapsen illalla nukkumaan… Nautin omasta ajasta: lueskelen, saatan kutsua kaverin kyläilemään, juoda lasin punkkua, katsoa leffan, kuunnella musaa ja fiilistellä työjuttuja yksin tai tiimin kanssa.

Ärsyttävintä lapsissa on… Ärsyynnyn kun lapsi esimerkiksi dominoi koko perhettä. Omalle kohdalle on sattunut toistaiseksi helppo tapaus joka todella harvoin ärsyttää, mutta monet hokevat tämän helppouden sitten teinivuosina kostautuvan.

Hauskinta lasten kanssa on… Se kun saan lapsen tavalla tai toisella nauramaan kuollakseen. Olen aina tykännyt kutitusleikeistä. Rakastan myös tanssia ja venytellä lapseni kanssa.

Lisää ohjelmasta

surullinen nuori nainen
surullinen nuori nainen Kuva: freeimages.com/Renáta Zaja marja hintikka live,Eve Mantu,kysely (keskinäinen toiminta)
kuvakaappaus nettivideosta
kuvakaappaus nettivideosta Kuva: Yle marja hintikka live
Poika pussaa tyttöä
Poika pussaa tyttöä Kuva: freeimages.com/Igor Tomic marja hintikka live,Eve Mantu,kysely (keskinäinen toiminta)
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta
Marja Hintikka riemuitsee Kultainen Venla -palkinnosta Kuva: Maria Ainamo kultainen venla
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio
Vapaus johtaa kansaa, kuvamanipulaatio Kuva: (c) Photograph by Erich Lessing Marja Hintikka Live
Joulukuusi ja koristeineen.
Joulukuusi ja koristeineen. Kuva: Pixabay joulu

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.