Hyppää pääsisältöön

Empaattinen määräilijä

Vilma Haavisto Uusi Päivä sarjasta
Vilmaa näyttelee Rosa Hautala. Vilma Haavisto Uusi Päivä sarjasta Kuva: Yle/Uusi Päivä Uusi päivä (tv),Vilma Haavisto,Rosa Hautala

Vilma on aikaansaava, myötätuntoinen ja järkevä nuori nainen, jonka harkitsevuus ei aina ulotu tunne-elämän asioihin.

Vilma on Haaviston perheen esikoistytär, ja hänen luonteessaan ja toimissaan voikin nähdä piirteitä ainakin isänäidin ja isän tavasta toimia.

Opiskelijayhteisössä Vilma on luotettava ystävä, äitihahmo, jolle toisten on helppo uskoutua. Auttamishaluisena ja ripeänä toimijana Vilma ryhtyy usein järjestelemään muiden elämää, eikä sekaannuksilta vältytä. Suuttuessaan Vilma puolustaa omia näkemyksiään, ja hänellä on tarve asettua heikompien puolelle.

Lukiossa Vilma harjoitteli intohimoisesti tanssia. Vilma myös alkoi tuolloin seurustella Jani Hellemaan kanssa ja sai yllättäen tietää olevansa raskaana Janille. Hän päätti pitää lapsen, ja synnytti asuntolassa poikavauvan, joka nimettiin Väinöksi.

Lapsen kasvattajana Vilma on perheessä rajojen asettaja ja sääntöjen luoja.

Lukioaikana Vilman tulevaisuudenhaaveet selkiytyivät ja hän päätti tavoitella lääkärin uraa. Haaveena on valmistua lastenlääkäriksi.

Mukana tuotantokausilla 1-8

Kommentit
 • Testaa tietosi UP:n 1. tuotantokaudesta

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011.

  Uuden Päivän ensimmäinen kausi nähtiin vuosina 2010-2011. Testaa, kuinka hyvin muistat sen tapahtumat. Koko kausi katsottavissa nyt Yle Areenassa.

 • Koe Uusi Päivä uudelleen alusta

  Fanien toive toteutuu vihdoin!

  Uuden Päivän uskolliset fanit ovat jo pitkään toivoneet näkevänsä sarjan uudelleen alusta. Nyt heidän toiveensa toteutetaan! Uuden Päivän 1. ja 2. kausi julkaistaan Yle Areenassa 15.2.2019.

 • Näin Uuden Päivän käsikirjoitukset syntyivät

  Yle avaa sarjan arkistot kaikille luettavaksi.

  Uusi Päivä julkaisi kaikkien 802:n jakson käsikirjoitukset. Alusta alkaen ovat sarjan ystävät päässeet kurkistamaan kulissien taakse, miten UP:ta tehdään. Sarja tarjoaa nyt ainutlaatuisen tilaisuuden lukea mistä se tehtiin.