Hyppää pääsisältöön

Million Dollar Baby

Clint Eastwood ja Hilary Swank elokuvassa Million Dollar Baby
Clint Eastwood ja Hilary Swank Clint Eastwood ja Hilary Swank elokuvassa Million Dollar Baby Million Dollar Baby,teeman elokuvat

Neljän Oscarin draamassa Hilary Swankin esittämä tarjoilija ryhtyy ammattinyrkkeilijäksi. Clint Eastwood on itse ohjaamassaan elokuvassa miespääosassa naisen valmentajana.

Hilary Swankin esittämä tarjoilija ryhtyy ammattinyrkkeilijäksi. Clint Eastwood on itse ohjaamassaan elokuvassa miespääosassa naisen valmentajana.

Maggie on tarjoilija, joka haaveilee nyrkkeilyurasta ja tarjoutuu iäkkään, äreän Frankien valmennettavaksi. Tämän mielestä Maggie on yli-ikäinen aloittelijaksi, mutta Maggie tekee vaikutuksen sinnikkyydellään ja osoittautuu hämmästyttäväksi luonnonlahjakkuudeksi.

Elokuva palkittiin parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen (Clint Eastwood), parhaan naispääosan (Hilary Swank) ja parhaan miessivuosan (Morgan Freeman) Oscareilla. Se on edellisen kerran nähty Teeman Oscar-viikolla helmikuussa 2016.

 • Million Dollar Baby, USA 2004. O: Clint Eastwood. N: Hilary Swank, Clint Eastwood, Morgan Freeman
 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema