Hyppää pääsisältöön

Pietarin Spektaakkelin UMK-biisin mieshenkilö ei ole tarpeeksi kännissä lähestyäkseen kuumaa naista– ”Kasvun paikka”, sanoo raitistunut Pietari

Pietarin Spektaakkeli
Pietarin Spektaakkeli Kuva: Kukka Mäenpää UMK 2016,pietari

Pietarin Spektaakkelin Pietari jätti päivätyönsä ja ryhtyi tekemään musiikkia. UMK on bändille mainostemppu. Onko se onnistunut?

Jos Viisukuppilan kommenteista voi vetää johtopäätöksiä, Pietarin Spektaakkelin kappale Liian kuuma on ehkä eniten mielipiteitä jakava kappale UMK:ssa. Sitä rakastetaan ja vihataan avoimesti.

Biisi kertoo Pietarin mukaan tilanteesta, joka herkästi tapahtuu ujolle suomalaismiehelle baarissa: pupu menee pöksyyn, kun pitäisi lähestyä vastakkaista sukupuolta.

– Ei olekaan vielä tarpeeksi promilleja veressä, niin siinä voi käydä näin. Siinä on ehkä sellainen kasvun paikka, Pietari sanoo.

Liian kuuma ei ollut bändin ensimmäinen biisivaihtoehto UMK:hon. He olivat suunnitelleet osallistuvansa alun perin toisella biisillä, mutta se olikin sääntöjen mukaan liian pitkä.

Suunnitteilla ollut biisi oli enemmän toivoa antava ja maailmaa syleilevä kuin Liian kuuma.

– Biisiä ei ole vielä olemassa, koska me emme tehneet sitä valmiiksi. Se julkaistaan ehkä myöhemmin jollain meidän tulevalla levyllä, Pietari lupaa.

Bändi on rehellisesti myöntänyt, että UMK:hon lähteminen oli mainostemppu. Pietari jätti vasta työnsä iltavalvojana ala-asteella ja ryhtyi täyspäiväiseksi muusikoksi. Hän oli kyllä viihtynyt työssään, mutta iltatöitä oli vaikea sovittaa arkeen, kun perheessä on pieniä lapsia. Bändi ajatteli, että UMK:n kautta isompi yleisö kuulisi heidän musiikkiaan ja bändi voisi päästä vielä enemmän keikoille.

Vaikka Pietari ei osaa vielä sanoa, onko mainostemppu toiminut, ainakin bändi on saanut uusia ystäviä musiikilleen. Samalla bändi on ottanut askeleen ulos kuplasta.

Kun on yli 20 vuotta tullut selkään taputtelua noissa omissa pikku piireissä, niin tällainen kevyt disauttelu tuntuu erittäin virkistävältä!― Pietari

Pietarin Spektaakkeli on tähän mennessä löytänyt vain ”musadiggarit”, jotka ovat ymmärtäneet ja tykänneet, kuten Pietarin tytär sanoisi, ”vanhanaikaisen bändin” tyylistä ja musiikista. Levyt ovat saaneet hyvää palautetta ja Youtube-videoissa peukut ovat olleet ylöspäin. Nyt puolet videoiden peukuista on kääntynyt alaspäin ja musiikkivideoita kommentoidaan ”mitä v***ua tää nyt on?" -tyylisillä kommenteilla.

Pietarista haukkuminen on tuntunut hyvältä.

– Kun on yli 20 vuotta tullut selkään taputtelua noissa omissa pikku piireissä, niin tällainen kevyt disauttelu tuntuu erittäin virkistävältä!, hän kirjoittaa Facebookissaan.

Pietari on kertonut, ettei hänelle olisi ollut mahdollista vielä viisi vuotta sitten osallistua tällaiseen kilpailuun. Hän ei olisi uskaltautunut mukaan, saati esiintyä telkkarissa. Nyt on toisin. Pietari on raitistunut.

Vaikka Pietari ei ole varsinaisesti jännittäjätyyppi, UMK on jotain muuta, mihin bändi on tottunut.

– Meille musan soittaminen on arkista touhua. UMK:ssa tähän ympärille rakennetaan jonkinlaista glamouria, touhutaan ja on haastatteluja, niin onhan se jännää.

Pietari toivoo, että fanit löytäisit äänestämään karsinnoissa. Uskooko bändi pääsevänsä finaaliin?

– Vaikea sanoa, mutta kyllä minulla on tässä ollut sellainen kutina, että kyllä meillä on ihan hyvät saumat, Pietari sanoo.

UMK:n Karsinta 3 -lähetys ja Pietarin Spektaakkeli nähdään lauantaina 20.2.2016 klo 21 Yle TV2:lla.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016