Hyppää pääsisältöön

Vaasan seudun verkostossa jo ensimmäiset silmukat

Ylen toimintakeskus Vaasassa.
Ylen toimintakeskus Vaasassa. Kuva: Yle/Rolf Granqvist Yle Pohjanmaa,yle österbotten,Vaasa,luova ala

Kuluvan kevään aikan Yle selvittää mahdollisuuksia kehittää yhteistyötä luovan alan ja muun elinkeinoelämän kanssa Pohjanmaalla. Yle haluaa myös antaa osan toimistotiloistaan vuokralle Vaasassa.

“Digitalisaatio ja tietotekniikan kehitys on tehnyt työstä ketterämpää ja liikkuvampaa. Työn tekemiseen ei enää vaadita fyysisiä tiloja samalla tavalla kuin ennen, ja merkittävä osa työstä tehdään myös kentällä”, toteaa Ylen tuotantojohtaja Janne Yli-Äyhö.

“Tuntuu hyvältä, että voimme edistää laajempaa yhteistyötä sekä luomalla edellytyksiä luovan alan verkostolle että antamalla tilojamme vuokralle. Vaasan seudulla luovalla työllä on pitkät perinteet ja siksi toimintaa kannattaa kehittää juuri täällä.”

Ajatuksille vastakaikua

Svenska Ylen Medieproduktionin päällikkö Johan Sundström vastaa selvityksestä yhdessä tuotantoyhtiö Jokowskin Johanna Stenbackin kanssa.

“Aloitteemme on saanut hyvää vastakaikua, kiinnostuneita on paljon. On selvää, että yhteistyölle on tilausta”, Sundström sanoo. “Yksi Ylen tavoitteista onkin luoda edellytyksiä verkostoitumiselle, ja uskon, että Ylen puolueettomuus laskee kynnystä ottaa meihin yhteyttä.”

Selvitystyö alkoi tämän vuoden tammikuussa ja valmistuu toukokuussa. Jo nyt on löytynyt neljä selkeää kehittämiskokonaisuutta.

“Ensinnäkin Ylen ja Vaasan seudun luovan alan väliselle yhteistyölle on selvästi tarvetta. Sen lisäksi luovan alan toimijoiden keskinäistä yhteistyötä kaivataan lisää. Kolmas asia on Ylen tilojen vuokraus Vaasassa. Neljänneksi tarvitsemme keinot sille, miten tulevaisuudessa yhdistämme tarpeita, trendejä ja toimijoita”, Sundström kertoo.

Keskustelut yhteistyöstä kiinnostuneiden kanssa ovat käynnissä parhaillaan. Selvitystyöllä on myös paikallinen viiteryhmä, johon kuuluu edustajia sekä elinkeinoelämästä, yrityksistä, oppilaitoksista että Ylestä sekä yhteistyöstä kiinnostuneista tahoista.

“Ryhmässä on hyvä sekoitus kokemusta, luovuutta ja uudenlaista ajattelua. Tapaamme vielä helmikuun lopussa ja työskentelemme virtuaalisesti sen jälkeen”, Sundström kertoo.

Työpajojen kautta kohti konkretiaa

Kevään aikana, maalis- ja huhtikuussa, järjestetään kaksi työpajaa. Niissä selvitellään mahdollisuuksia kehittää Pohjanmaalle menestyvää luovaa verkostoa. Yhteistyökuvioita on viritteillä jo nyt.

“Toinen työpaja järjestetään yhdessä Luova ja osallistava Suomi -projektin kanssa”, Sundström sanoo.

Johan Sundström ja Johanna Stenback.
Johan Sundström ja Johanna Stenback. Johan Sundström ja Johanna Stenback. Kuva: Yle Vaasa,verkostot,luova ala
Kuva Hajbo Epic Might Battlesta 15-16.1.2016.
Kuva Hajbo Epic Might Battlesta 15-16.1.2016. Kuva: Yle / Sandra Wikstrand Vaasa,lastenohjelmat,Svenska Yle,hajbo

Haluatko mukaan työpajoihin? Tervetuloa!
Työpaja 1: 31.3. klo 13.30-16 yrityksille, yliopistoille, korkeakouluille ja yhdistyksille
Työpaja 2: 1.4 klo 13.30-16 pienille ja keskisuurille paikallisille yrityksille
Ilmoittaudu tästä. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 24.3.

Haluatko kertoa näkemyksiäsi luovasta yhteistyöstä?
Vastaa kyselyyn!

Oletko kiinnostunut tulemaan Ylen vuokralaiseksi Vaasaan?

Ota yhteyttä: yrjo.stolze@yle.fi

Haluatko tietää lisää?
Ota yhteyttä: johan.sundstrom@yle.fi ja johanna@jokowski.fi

Lue myös: Yle haluaa kehittää Vaasaan luovan alan verkoston - haluatko mukaan?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua