Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat UMK16-finalistit

Uuden Musiikin Kilpailun kolme karsintaa on nyt käyty läpi. Aiemmista karsinnoista finaaliin äänestettiin Saara Aalto, Stella Christine, Eini, Cristal Snow, Annica Milán & Kimmo Blom ja Mikael Saari.

Karsinta 3 -lähetyksessä la 20.2. täytettiin kolme viimeistä finalistipaikkaa. Finaaliin äänestettiin Tuuli Okkonen, Barbe-Q-Barbies ja Sandhja. Lopullinen yleisöäänestyksen tulos osoittautui samaksi kuin Karsinta 3:n ennakkoäänestyksen tulos.

Tuuli oli finaalipaikasta aivan pää pyörällä. "On mieletön, käsittämätön olo... ei tuu sanoja, aivan ihanaa. Mä oon jo voittaja, sillä tämä finaaliin pääsy on niin unelmien täyttymys. Onnellisilla fiiliksillä kohti finaalia!"

Tuuli Okkonen Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa.
Tuuli Okkonen Tuuli Okkonen Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa. Kuva: Yle / Miikka Varila karsinta 3

Äänestäjille Tuuli lähetti kiitoksia. "Kiitos, että uskoitte minuun. Jännitin ihan sikana ja toivoin, että lunastan kaikkien ihmisten odotukset. Kyllä nyt tuulikoneet kävi todella myrskyn lailla."

Sandhja oli ylpeä taustajoukoistaan. "Ajattelen tämän koko tiimin voittona! On paljon ihmisiä, jotka on auttanut mua. En ajattele, että MÄ oon voittanut vaan, että hyvä meidän joukkue!"

Sandhja Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa.
Sandhja Sandhja Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa. Kuva: Yle / Miikka Varila karsinta 3

Sandhja valmistautuu innolla finaaliin. "Puhuin jo koreografi Reija Väreen kanssa, että mitä me tehdään ja pitäiskö meidän keksiä jotain uutta siihen esitykseen. Mulla on maailman paras taustatiimi ja maailman parhaat laulajat, jotka on mun hyviä ystäviä. Meillä tulee olemaan sikakivaa."

Barbe-Q-Barbiesin laulaja Niki oli onnellinen bändin jatkoon pääsystä. "Erittäin hyvä fiilis on, olen tosi onnellinen. Kiitos äänestäjille, I LOVE YOU. Tosi hyvillä fiiliksillä valmistaudutaan finaaliin. Ei olla kauheasti mietitty etukäteen, mitä finaalia varten täytyy muuttaa, kun ei tiedetty päästäänkö finaaliin vai ei. Hyvänä yllätyksenä tuli tämä, aivan mahtavaa!"

Barbe-Q-Barbies Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa.
Barbe-Q-Barbies Barbe-Q-Barbies Uuden Musiikin Kilpailussa Karsinta 3:ssa. Kuva: Yle / Miikka Varila karsinta 3

Niki on kahdeksannella kuulla raskaana ja mahassa oleva vauvakin reagoi Let Me Out -kilpailubiisiin. "Vauva on todellakin jo kyllästynyt biisiin, haha! Huomasin tänään treenatessa, että se rupesi ikään kuin koputtamaan mahassa, että voitko sä mamma nyt lopettaa", Niki naurahtaa.

Suuri kiitos Liemiselle, Gušani Brothersille ja Pietarin Spektaakkelille.

Finaali: Lauantaina 27.2.2016 klo 21 Yle TV2, Yle Radio Suomi, Yle X3M ja yle.fi/umk // Finalistit ja kilpailuvideot:

Saara Aalto

Stella Christine

Eini

Cristal Snow

Annica Milán & Kimmo Blom

Mikael Saari

Tuuli Okkonen

Barbe-Q-Barbies

Sandhja

Uusimmat sisällöt - UMK 2016