Hyppää pääsisältöön

Kuka heistä pääsee Suomen Euroviisu-edustajaksi? UMK-finalistit selvillä

Yleisö pääsee vaikuttamaan Euroviisu-edustajan valintaan. Toinen puolisko äänistä tulee kansalaisraadeilta.

Viimeisestä karsinnasta finaaliin pääsivät Sandhja, Tuuli Okkonen sekä Barbe-Q-Barbies. Kuvaa kehystävät UMK-juontajat Krista Siegfrids ja Roope Salminen. // Kuva: Yle / Miikka Varila

Lauantaina 27. helmikuuta selviää, kuka edustaa Suomea Tukholman Euroviisuissa. Silloin kisataan Uuden Musiikin Kilpailun finaali, jossa yhdeksän artistia kilpailee paikasta Suomen Euroviisu-edustajana ja UMK:n voitosta.

Finalistikokoonpano selvisi lauantai-iltana, kun UMK:n kolmas ja viimeinen karsinta käytiin. Kussakin karsinnassa finaaliin on valittu kolme artistia, ja kolme artistia on jäänyt nuolemaan näppejään.

Yleisö pääsee vaikuttamaan siihen, kuka finalisteista valitaan Tukholmaan edustamaan Suomea. Voittajan valintaan vaikuttavat puoliksi yleisöäänet ja puoliksi kansalaisraatien antamat pisteet.

Voit äänestää ennakkoon ilmaiseksi Yle Tunnuksen avulla. Voit luoda tunnuksen täällä. Ennakkoäänestys alkaa maanantaina. Äänestää voi myös tekstiviestillä tai soittamalla, jolloin hinta on yksi euro. Äänestystuotot menevät Nenäpäivä-hyväntekeväisyyskeräykseen.

Äänestysohjeet löytyvät täältä.

Finalistit ovat:

Saara Aalto – No Fear

Stella Christine – Ain’t Got Time For Boys

Eini – Draamaa

Cristal Snow – Love Is Blind

Annica Milán & Kimmo Blom – Good Enough

Mikael Saari – On It Goes

Tuuli Okkonen – Don’t Wake Me Up

Barbe-Q-Barbies – Let Me Out

Sandhja – Sing It Away

Lue myös:

UMK-karsinnat alkavat: näin äänestät maksutta suosikkiasi

Kuka heistä edustaa Suomea Euroviisuissa? Tässä ovat UMK-kilpailijat