Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Kielletty hedelmä

Kaksi nuorta tyttöä karkaa kotoaan, maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään, kesäiseen pääkaupunkiin etsimään vapautta. yle tv1
Raakel (Marjut Maristo, vas.) ja Maria (Amanda Pilke) pääsevät kokeilemaan, miltä vapaus kesäisessä kaupungissa tuntuu. Kaksi nuorta tyttöä karkaa kotoaan, maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään, kesäiseen pääkaupunkiin etsimään vapautta. yle tv1 kotikatsomo: kielletty hedelmä,Yle TV1

TV1 sunnuntaina 17.4.2016 klo 21.05 - 22.45, uusinta tiistaina 19.4. klo 22.20
Yle Areenassa 7 päivää

Raakel (Marjut Maristo) ja Maria (Amanda Pilke) ovat nuoria tyttöjä, jotka elävät uskonnollissa perheissä maaseudun rauhassa. Tulevaisuus näyttää valmiiksi pedatulta: elämä yhteisössä, koti ja sulhanen.

Maria halajaa maailmalle kuten isosiskonsa Eevakin (Malla Malmivaara) on tehnyt. Maria saa luvan lähteä Helsinkiin, ja vastahakoinen Raakel laitetaan perään katsojaksi seurakunnan vanhimpien pyynnöstä.

Kaupungin hyvä ja paha

Maalaistaloissa isoissa perheissä kasvaneet tytöt saavat kokea, miltä vapaus kesäisessä pääkaupungissa tuntuu.

Maria tietää hyvin, mitä etsiä, kun taas Raakel tekee omat löytönsä sattumalta, ja kasvaa rohkeammaksi askel askeleelta. Kaupungin kaduilta löytää niin hyvää kuin pahaakin.

Amandalle sivuosa-Jussi

Elokuvan muissa rooleissa nähdään Joel Mäkinen, Jarkko Niemi, Olavi Uusivirta, Timo Tikka, Jani Volanen, Tapio Liinoja, Jouko Puolanto ja Jarkko Nyman.

Dome Karukosken ohjaama ja Aleksi Bardyn käsikirjoittama elokuva Kielletty hedelmä (12) oli vuonna 2010 ehdolla vuoden parhaaksi elokuvaksi. Amanda Pilke palkittiin Jussilla parhaasta naissivuosasta.

Tuotanto Helsinki-Filmi, 2009. Elokuva on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2013.

Kaksi nuorta tyttöä karkaa maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään etsimään suuria kokemuksia. yle tv1
Maria (Amanda Pilke, vas.) seuraa isosiskoaan Eevaa (Malla Malmivaara) maailmalle. Kaksi nuorta tyttöä karkaa maaseudun rauhasta ja uskonnollisista perheistään etsimään suuria kokemuksia. yle tv1 kotikatsomo: kielletty hedelmä,Yle TV1
Kommentit