Hyppää pääsisältöön

Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia

Kuvassa Saara (Kati Vainionpää) ja Timo (Hannu-Pekka Björkman).
Kuvassa Saara (Kati Vainionpää) ja Timo (Hannu-Pekka Björkman). uusi kino

Viikonloppuisä haluaa osoittaa tyttärelleen rakkauttaan viemällä tämän autopesuun mutta joutuukin Prismaan loputtoman pitkälle terveyssidehyllylle.

Viikonloppuisä (Hannu-Pekka Björkman) yrittää osoittaa teini-ikäiselle tyttärelleen Saaralle (Kati Vainionpää) rakkauttaan viemällä tämän autopesuun. Tämä on ollut yhteinen hauska juttu, perinne. Ja olihan se hauskaa, kun Saara oli 5-vuotias. Nyt Saara ilmoittaa, että ei enää halua mennä pesuharjaan. Timon täytyy keksiä siis liuta muita hellyydenosoituksia kuroakseen eron tuomaa etäisyyttä heidän väliltään.

Eräänä isä-viikonloppuna Timo saa mahdollisuuden olla vastuullinen vanhempi, kun Saaralla alkaa kuukautiset ensimmäistä kertaa. Heidän täytyy mennä ostamaan terveyssiteitä. Prisman valtavat terveyssidevalikoimat kauhistuttavat ja Timo katselee parranajovälineitä, kunnes Saara pyytää isältään apua, koska ei ymmärrä niistä mitään. No eihän Timokaan tietenkään niistä mitään ymmärrä. He saavat oppaikseen pöllämystyneen myyjän- Pasin (Pasi Siitonen) sekä erittäin avuliaan ohikulkijan (Miitta Sorvali). Avulias nainen perehdyttää koko hämmentyneen porukan kuukautissuojien, naiseuden ja oikeastaan koko seksuaalisuuden moninaiseen maailmaan hieman liian yksityiskohtaisesti ja henkilökohtaisesti. Tämä eeppinen matka Prismaan ja naiseuden teemoihin kasvattaa sekä isää että tytärtä. Ehkä he jopa lähentyvät.

“Pieniä kömpelöitä hellyydenosoituksia” on ohjaaja Miia Tervon ensimmäinen fiktioohjaus. Hän on aikaisemmin ohjannut mm. dokumentaariset elokuvat Lumikko ja Santra ja puhuvat puut. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Miia Tervo ja Laura Immonen.

Rooleissa: Kati Vainionpää (Saara), Hannu-Pekka Björkman (isä), Pirjo Lonka (äiti), Pasi Siitonen (kaupanmyyjä) Miitta Sorvali (avulias asiakas)
Ohjaus. Miia Tervo
Käsikirjoitus: Laura Immonen ja Miia Tervo
Tuottajat: Yrjö Nieminen ja Mikko Tenhunen
Kuvaus: Päivi Kettunen
Leikkaus: Antti Reikko
Musiikki: Johannes Wist
Lavastus: Maria Ylätupa
Äänisuunnittelu: Janne Laine
Pukusuunnittelu: Anne-Maria Ylitapio
Maskeeraussuunnittelu: Hanna Minkkinen
Miksaus Janne Laine ja Olli Pärnänen
Tuotanto Mjölk movies, 2015
kesto 9 min
Ikäraja S.
Esitys Teemalla Uudessa Kinossa 14.3.2016

MUSIIKIT
Joka päivä ja joka ikinen yö (Singstar)
säv. Mikko Syrjä
san. Martti Syrjä
kust. JEE-JEE MUSIC OY

No End
säv. & san. Jaakko Eino Kalevi Salonen
kust. BEGGARS MUSIC SCANDINAVIA

Mies yli laidan
säv.& sov. Kai Ahvenranta, Sami Karppinen, Patrik Mennander, Mika Kamppi, Anssi Auvinen
sov. Teropekka Virtanen
san. Jouni Kuokkanen

Singularity (Osborne Remix)
säv. Jonathan Visger & Brian Konicek
tuot. Todd Osborn
kust. Precious Precious (ASCAP) & Toby Celery (ASCAP)

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa