Hyppää pääsisältöön

Tämon yhtä h*********ä!

Kiroileva siili
Tommi Eronen on Kiroileva siili Radioteatterin kuunnelmassa, ja videokuunnelmassa. Kiroileva siili Kuva: Yle Kuvapalvelu kiroileva siili

Kuunnelma Kiroilevasta siilistä on villi seikkailukertomus oman paikkansa etsimisestä ja löytämisestä, yhden pohjalaisen urossiilin vaelluksesta läpi eläinten ja ihmisten maailman, parisuhteista ja rakkaudesta, perheestä ja luopumisesta. Kesästä joka muutti kaiken. Inhimillinen tarina eläimellisellä menolla. Kaikkien parisuhde- ja perhedraamojen äiti!

Kiroileva siili: Tämon yhtä helevettiä!!
Muori: Sitä kuttutahan myös elämäksi!! Juu kuule. Kaikellaasta paskaa sitä elämäs tuloo ja menöö. Kyllä siihen hajuun tottuu.


Milla Paloniemen
Kiroileva siili –sarjakuva on viihdyttänyt lukijoita jo kymmenen vuoden ajan. Ensimmäinen Kiroileva siili -albumi nousi 2007 suomen myydyimmäksi kirjaksi ja voitti useita palkintoja, mm. 2008 ensimmäisen kerran järjestetyn Sarjakuva -Finlandian.

Näin hän kertoo nettisivuillaan (Kiroileva siili) itsestään:

"Kiroilevan siilin piirtäjä, eli minä, Milla Paloniemi, olen v.1983 syntynyt graafinen suunnittelija, sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Asun Helsingissä, mutta syntyjäni olen eteläpohojalainen (Jalasjärvi).
Sarjakuvia olen piirtänyt niin kauan kuin vain muistan. Julkaisin jo lapsena omia kopiokoneella kopioituja eläinlehtiä, joita myin/annoin/tyrkytin ystävilleni/luokkatovereilleni/opettajilleni/sukulaisilleni. Sarjakuviani julkaistiin myös satunnaisesti paikallislehdessä Jalasjärvellä, sekä Ilkassa (sarjiskilpailun voitto 1996). Aiheet käsittelivät pääosin hevosia ja muita eläimiä. Esikuvia oli vähän, mutta eniten ihailin Hevoshullu/Min Häst-lehden sarjakuvapiirtäjä Lena Furbergia. Suuresti piirtämisintooni vaikutti myös suomalaisen sarjakuvan nk. "grand old man" Veikko "Joonas" Savolaisen Jalasjärvellä pitämä sarjakuvakurssi ollessani 8-vuotias. Hän kannusti minua jatkamaan ammattilaiseksi asti ja aloinkin jo tuolloin varovasti haaveilla asiasta. Ensimmäinen suuremmalle yleisölle esitelty sarjakuvani julkaistiin Ilta-Sanomien kuukauden kotimaisena 2002. Sarjakuvan nimi oli "Pertsa" ja sen käsikirjoitti veljeni Mirko. Se kertoi lukiolaispojan elämästä puujalkahumoristiseen tyyliin.
Siilin lisäksi muita tunnetumpia sarjakuviani ovat mm. kissa-koira-aiheinen Tassutellen, ja puhtaasti omaelämänkerrallinen sarjakuvablogi En vaan osaa! sekä haikeahko, lapsillekin sopiva interaktiivinen sarjakuvakirja Kettu ja minä.
Uusia sarjakuvia ja hahmoja syntyy jatkuvasti.
Koulutukseni käsittää ylioppilastutkinnon ja vuoden Kauhajoella kansanopistossa (Kauhajoen evankelinen opisto) graafisen suunnittelun linjalla. Valmistuin graafiseksi suunnittelijaksi (medianomi) EVTEK muotoiluinstituutista keväällä 2007. Sammakon kustantama ensimmäinen Kiroileva siili -sarjakuva-albumi oli myös opinnäytetyöni."

Milla Paloniemi
Milla Paloniemi Kuva: Milla Paloniemi Milla Paloniemi,Kiroileva siili,radioteatteri esittää: kiroileva siili

Käsikirjoitus, Milla Paloniemen sarjakuvien pohjalta, Mikko Kaukolampi .
Ohjaus: Mikko Kaukolampi .

Mikko Kaukolampi
Mikko Kaukolampi Kuva: Mikko Kaukolampi radioteatteri esittää: kiroileva siili,Kiroileva siili

Kiroilevaa siiliä näyttelee Tommi Eronen.
Muissa rooleissa: Laura Malmivaara, Leea Klemola, Kari Ketonen, Mika Eirtovaara ja Ilari Johansson.

Musiikin on säveltänyt Alamaailman vasaroista tuttu Jarno ”Stakula” Sarkula. Musiikin esittää: Stakula & Samuli Kosminen. Äänisuunnittelu Janne Jankeri.

Kuunnelmaan liittyy Areenassa myös Milla Paloniemen ja Mikko Kaukolammen suunnittelema audiovideo. Sen tekninen toteutus on Ville Rädyn.

Molemmat teokset, kuunnelma ja videokuunnelma ovat Areenassa 6.3.2016, ja kuunnelman ensiesitys on samana päivänä Yle Radio1, klo 15.00.

Tuottaja: Matti Kajander/ Yle Draama 2016