Hyppää pääsisältöön

Tonyn tv-harjoite: Intohimon virittäminen

Tony Dunderfelt kertoo valokuvaustehtävästä
Tony Dunderfelt kertoo valokuvaustehtävästä Kuva: ITV Studios Finland elämä pelissä

Parisuhderakkaus sisältää kolme yhdessä toimivaa, mutta kuitenkin hieman erilaista ulottuvuutta.

Perinteistä romanttista rakkautta rakennetaan puhumalla, olemalla rehellisiä ja kokemalla lämmintä läheisyyttä. Sitä ylläpidetään vähentämällä puolisoiden erilaisuudesta syntyvää jännitettä. Puolisot pyrkivät muuttumaan enemmän tai vähemmän toistensa kaltaisiksi: he puhuvat paljon keskenään ja osoittavat arvostusta toista kohtaan.

Suhteen alussa on usein intohimoista vetovoimaa, joka kuitenkin hiipuu, jos sitä ei osata hoitaa. Vetovoimaa ylläpidetään vaalimalla erilaisuutta ja siitä syntyvää kihelmöivää jännitettä, esimerkiksi ottamalla etäisyyttä, leikkimielisellä eroottisuudella tai olemalla reilusti eri mieltä. Liika jännite vie turhiin riitoihin, mutta toisaalta jännitteen kuihtuminen tekee suhteesta ”kaverisuhteen”.

Seksuaalisuutta taas ylläpidetään eroottisella kosketuksella ja riittävällä seksuaalisella yhdessäololla.

On tunnettava toisen kiihottumisen polku

Eroottinen ja seksuaalinen kiihottuminen lähtee harvoin liikkeelle pelkästään puhumalla. On tunnettava toisen kiihottumisen polku – ja myös hyväksyttävä se. Kiihottumisen polku tarkoittaa tapahtumasarjaa, joka johtaa seksuaaliseen kiihottumiseen. Sen löytäminen ja sitä myöten kulkeminen on yksi tärkeimpiä keinoja, jolla ylläpidetään vetovoimaa ja tyydyttävää seksuaalisuutta pitkässä parisuhteessa.

Toteutusohjeet

Seksistä ja kiihottumisesta ei yleensä puhuta parisuhteessa. Intiimi yhdessäolo voi olla aika rutiininomaista. Tai sitten se, mitä toinen tekee, ei tunnu niin hyvälle, mutta asiaa ei uskalla kertoa riidan tai mykkäkoulun pelossa. Valokuvan ottaminen valmisteluineen voi hyvin avata keskustelun näihin herkkiin aiheisiin, sillä harjoite antaa viiteitä siitä, mikä on kuvausvuorossa olevan puolison innostumisen ja kiihottumisen polku.

 • Tässä tehtävässä kumpikin puoliso ottaa kumppanistaan valokuvan, jossa tämä näyttäytyy mahdollisimman hottina ja vetovoimaisena kuvaajan silmissä. Aluksi valitaan ensimmäisen kuvan ottaja ja kuvattava.
 • Kuvauspaikka ja -asu ovat vapaavalintaisia. Valokuvaa ottavalla puolisolla on oikeus asettaa kumppaninsa valokuvausta varten haluamaansa asentoon.
 • Kun kuvat on otettu, kuvaaja esittelee kuvan kohteena olleelle omasta mielestään parhaan ruudun. Tämän jälkeen vaihdetaan vuoroja.
 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Uudet rakkausarviot julkistetaan

  Parit saavat uudet rakkausarviot sarjan viimeisessä jaksossa

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, onko Tony Dunderfeltin valmentamien pariskuntien rakkaus vahvistunut. Lena ja Olli, Toni ja Heidi sekä Ninja ja Yoshiki kertovat, miten he ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen valmennusleirin opetuksia arjessaan. Sarjan päätösjakso esitetään sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.

Elämä pelissä

Osallistu

Viikon kysymys

Päätösjaksossa pariskunnat tekevät uudet rakkausarviot. Mitä veikkaat, ovatko tulokset parantuneet?

Kyllä ovat.
90% (105 ääntä)
Eivät juurikaan.
10% (12 ääntä)
Ääniä yhteensä: 117

Elämä somessa

 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.

 • Leiriläiset ottivat puolisoistaan hotteja kuvia

  Elämä pelissä -ohjelman viidennen jakson sisältö

  Parisuhdevalmentaja Tony Dunderfelt antoi Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa harjoitteen, joka sai leiriläiset purskahtamaan epäuskoiseen nauruun. Intohimopäivän tehtävänä oli ottaa hotti valokuva omasta kumppanista.

 • Mikä on rakkausarvio?

  Tule mukaan: tee testi ja osallistu valmennukseen.

  Elämä pelissä -testin päätulos on parisuhteen rakkausarvio. Jo yli 150 000 suomalaista on selvittänyt, kuinka paljon heidän suhteessaan vallitsee rakkautta. Lue tästä, mistä rakkausarvio koostuu ja minkälaiseen parisuhdevalmennukseen voit halutessasi osallistua.

 • Elämä pelissä: Lena Meriläinen ja Olli Tola

  Elämä pelissä -ohjelma käsittelee parisuhdetta.

  Näyttelijä Lena Meriläinen ja hänen miehensä tv-konkari Olli Tola etsivät suhteeseensa kadonnutta kipinää. Kahden hyvin erilaisen ihmisen tarinaan liittyy kipeitäkin hetkiä.

 • Elämä pelissä: Toni Nieminen ja Heidi Nieminen

  Elämä pelissä -ohjelman parisuhdevalmennus alkaa.

  Olympiavoittaja Toni Nieminen muutti Heidinsä kanssa yhteen muutama kuukausi ensi tapaamisen jälkeen. Ennen Elämä pelissä -valmennuksen alkamista nuoripari on jo löytänyt kipupisteensä.

 • Elämä pelissä: Wilma Schlizewski ja Olli Väätäinen

  Elämä pelissä -ohjelman parisuhdevalmennus alkaa.

  Tatuointitaiteilija Wilma Schlizewski ja hänen yrittäjäpuolisonsa Olli Väätäinen menivät naimisiin salamavauhtia, mutta eivät muuttaneet yhteen. Valmennuksen alkaessa he asuvat edelleen eri osoitteissa, vaikka avioliittoa on jo vuosia takana. Mistä kenkä puristaa?

 • Paremman elämän puolesta vuodesta 2007

  Elämä pelissä -ohjelmasta kiinnostavaa tutkimustietoa

  Elämä pelissä -ohjelma on taistellut paremman elämän puolesta lähes vuosikymmenen ajan. Samalla hanke on tuottanut paljon kiinnostavaa tietoa ihmisen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin yhteydestä.