Hyppää pääsisältöön

Tulevaisuuden toivot -artisti Janji valitsi musiikilleen Kygo-metodin – ilmaisuus ja jaettavuus tuonut miljoonia kuuntelukertoja

Janjin Milkyway Stars -biisi lähti leviämään YouTubessa, kun ilmaista musiikkia jakava kanava noteerasi sen.

Janji.

Kannattaako musiikki laittaa ilmaiseksi kaikkien kuultavaksi vai yrittää saada siitä tuloja esimerkiksi iTunesin tai Tidalin kautta? Vai ostaisiko joku vielä ihan levynkin?

Artistit ja levy-yhtiöt joutuvat pohtimaan näitä kysymyksiä jokaisen julkaisunsa kohdalla. Ilmaiseen jakoon liittyy etujakin, muistuttaa DJ Orionin Tulevaisuuden toivot -sarjassa esitelty Janji.

- Kun laitat ilmaiseksi jakoon musiikkia ja jengi voi käyttää sitä videoissaan, se vain leviää ja leviää. Tulee lumipalloefekti. Jos ajattelee vaikka Kygoa, sekin lähti tällä tavalla liikkeelle, Janji kertoo.

Norjalaisen tuottaja-dj Kygon remixit saivat miljoonia kuulijakertoja SoundCloudissa ja YouTubessa, minkä jälkeen Sony otti hänet talliinsa. Suomalainen Janji vaikuttaa kulkevan hieman Kygon jalanjäljissä, sillä ainakin tähän asti hänen musiikkinsa on ollut netissä ilmaiseksi kuunneltavissa - ja biisit ovat keränneet yhteensä yli 10 miljoonaa kuuntelua.

- Toki jos tulisi jokin hyvä diili levy-yhtiöltä, niin mikäs siinä. Mutta toisaalta striimaaminen, spotifyt ja deezerit ja muut on tällä hetkellä se juttu. Ei kukaan oikein osta enää musiikkia pahemmin, Janji sanoo.

Tanssittavaa elektronista musiikkia tekevän Janjin läpimurtobiiseihin kuuluu Milky Way Stars, jossa on mukana suomalainen saksofonisti Tapani Rinne. Janji heitti biisin SoundCloudiin ja YouTubeen kuunneltavaksi.

Kygo-metodi toimi. Ilmaista musiikkia julkaiseva ja levittävä iso tubekanava NoCopyrightSounds otti Janjiin yhteyttä ja halusi julkaista Milky Way Starsin.

- Siitä se sitten lähti. Sain toisen biisin heti perään sinne. Sitten alkoi tulla aika paljon soittoja.

Janji uskoo, että hänen tulevaisuutensa on ulkomailla.

- En oikein näe markkinoita itselleni täällä Suomessa. Kyllä mä ulkomaille haluaisin.

Lue myös:

Lätkäkentiltä Suomen tropical housen sanansaattajiksi – Tulevaisuuden toivot -duo Alora & Senii inspiroitui Kygosta

Tulevaisuuden toivot -artisti KasperG soittaa rumpuja Noah Kinin bändissä ja on kuin Suomen Disclosure

Tulevaisuuden toivo -artisti Digital Mindz tunnetaan ulkomailla paremmin kuin täällä – mutta hardstyle-skene kasvaa Suomessakin