Hyppää pääsisältöön

Erämaan lumo: Gourmeta á la erämaa

Inarilaisen Heikki Nikulan ja ivalolaisen Sami Lapin ruokapöytään istahtaa mielellään. Ruokapöydäksi on valikoitunut erämaajoen rannalta tasainen kivi, jonka äärellä lämpiää muurinpohjapannu.

Heikki Nikula on juuri nostanut joesta komean lohen ja poiminut joen varrelta mausteeksi horsmaa, pohjoista ketunleipää haproa, väinönputkea ja ruohosipulia.

Pian lohimedaljongit tirisevät pannulla. Alkupalaksi nautitaan porotartaria, ruokajuoman voi ammentaa kristallinkirkkaasta joesta.

Myös Erämaan lumo -sarjan ohjannut ja kuvannut Petteri Saario käy mielellään kalassa. Mieluiten hän kuitenkin pyydystää kalan kameralla.

Erämaan lumo -dokumenttisarja

Osa 1: Lapin mahtavat kansallispuistomme TV1, 28.2.2016, klo 18:15.
Osa 2: Oulanka ja Paanajärvi: luonnon parantava voima TV1, 6.3.2016, klo 18.15.
Osa 3: Sykähdyttävän Saimaan sylissä TV1, 13.3 2016, klo 18.15.
Osa 4: Repovesi: Etelä-Suomen jylhin erämaa TV1, 20.3.2016, klo 18.15.
Osa 5: Ulkoluodoilla kauneuskin on karua TV1, 27.3.2016, klo 18.15.
Osa 6: Kevo: Euroopan Suuri Kanjoni TV1, 3.4.2016, klo 18.15.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Luonto