Hyppää pääsisältöön

Nyt ne ovat täällä – joko olet kokeillut Facebookin reaktionappeja?

Eri tunteita voi ilmaista, kun pitää hiirtä pitkään tykkäys-napin päällä.

Facebookissa voi nykyään myös rakastaa ja vihata.

Facebookin huhuttiin lisäävän palveluunsa niin sanottu "sympatianappi". Napin käyttötarkoitus oli ilmaista esimerkiksi myötätuntonsa Facebook-kaverinsa ikävään päivitykseen.

Pelkkä sympatianappi ei kuitenkaan riittänyt Facebookille, sillä nyt on julkaistu kokonainen tunteidenkirjo. Tykkäys-peukun avulla voi ilmaista muitakin tunteita, kuten rakkaus, nauru, viha, suru, ilo, ja yllättynyt.

Uudistuksen suurimpia syitä ovat Facebookin jatkuvasti kasvava mobiilikäyttö sekä se, ettei tykkäys välttämättä sovi tietyntyyppisiin päivityksiin. Facebookin markkinointijohtaja Adam Mosseri kertoi aiemmin Techcruchille, että osa mobiilikäyttäjistä reagoi päivityksiin kommentoimalla sitä sopivalla tarralla. Tunnetilan ilmaisu voisi säästää aikaa tarran valinnalta.

Osa Facebook-päivityksistä herättää myös kysymyksen, onko tykkääminen oikea tapa ilmaista tuntemuksensa? Tykkäys ei välttämättä sovi tilanteisiin, jossa päivityksen tekijä ilmoittaa olleensa onnettomuudessa. Tällaisia päivityksiä varten suunnitteilla on – tai oli – sympatianappi.

Lue myös:

Kaikista Facebook-päivityksistä ei voi tykätä – mutta tulevaisuudessa niitä voi vihata, rakastaa ja surkutella 

Ilmestyikö Twitteriisi salama? Kyseessä ovat käsin poimitut uutiskoosteet – jotka eivät vielä näy kaikilla

Facebook tuo Periscopesta tutun livestriimauksen kaikille käyttäjille