Hyppää pääsisältöön

Adele oli Brit Awardsin tähti: puolusti raiskauskohun keskellä olevaa Keshaa, sai palkinnon avaruudesta ja suukon Justin Bieberiltä

Kiitospuheessaan Adele ilmoitti tukevansa Keshaa, joka on toistuvasti väittänyt tuottajansa raiskanneen hänet.

Adele // Kuva: EPA / Andrew Cowie

Musiikin megatähti Adele oli odotetusti huomion keskipisteenä Britannian suurimmassa ja tärkeimmässä musiikkigaalassa Brit Awardissa. Adele pokkasi Britannian parhaan naissolistin, 25-levyllään parhaan albumin ja Hello-biisillään parhaan kappaleen palkinnot. Lisäksi artisti sai erityispalkinnon maailmanlaajuisesta menestyksestä.

Kiitospuheessaan Adele osoitti tukensa r'n'b-artisti Keshalle, joka väittää tuottajansa Dr Luken käyttäneen häntä hyväksi vuosien ajan.

- Haluan käyttää tämän hetken tukeakseni Keshaa julkisesti, Adele sanoi.

Kesha on oikeusteitse yrittänyt purkaa levytyssopimuksensa Dr Luken levy-yhtiön kanssa, mutta newyorkilainen tuomioistuin päätti toisin.

Adelen lisäksi muun muassa Taylor Swift, Lady Gaga ja Lorde ovat avoimesti tukeneet Keshaa.

Kyyneleitä ja hento pusu poskelle

Adele purskahti kyyneliin napatessaan erityispalkinnon maailmanlaajuisesta menestyksestään. Itkemisen syy ei kuitenkaan ollut palkinto itsessään – vaan se, että palkinto myönnettiin Adelelle avaruudesta.

Kyllä, avaruudesta.

Palkinnon jakoi astronautti Tim Peake, joka piti Adelea ylistävän puheen noin 400 000 kilometriä maan ilmankehän ulkopuolella.

Kiitospuheessaan Adele mainitsi, ettei ollut varma paluustaan ja kiitti fanejaan siitä, että häntä kohdellaan niin hyvin.

Aiemmin tänä vuonna järjestetyssä The British Academy of Film and Television Art -järjestön Bafta-gaalassa nähtiin hurmaava pusu, kun Leonardo DiCaprio suuteli Downton Abbey -sarjan Maggie Smithiä poskelle. Suloinen moiskautus nähtiin myös Brit Awardseissa, kun poptähti Justin Bieber antoi pusun Adelen poskelle, kun tämä oli menossa lavalle pokkaamaan yhtä neljästä palkinnostaan.

Brit Awardsissa vuoden parhaaksi brittiläiseksi miesartistiksi valittiin James Bay ja brittibändiksi Coldplay. Kansainvälisessä sarjassa vuoden miesartistin palkinnon sai Justin Bieber, naisartistin Björk ja yhtyeen Tame Impala.

Lue myös:

Adele vaikutti olevan ok Grammy-gaalan epäonnistuneesta esityksestään – todellisuudessa tähtiartisti itki koko seuraavan päivän

Grammy-gaalan tärkeimmät hetket: Taylor Swift kuittaili Kanye Westille, Adele epäonnistui ja Kendrick Lamar otti voimakkaasti kantaa mustien oikeuksien puolesta

Bafta-gaalan tärkeimmät: Leonardo DiCaprio suuteli pusukamerassa Downton Abbey -tähteä ja puhdisti palkintopöydän