Hyppää pääsisältöön

Nosteessa-artisti Bizzyiam esiintyi uransa toisella keikalla Sauli Niinistölle: "Se tuli aivan puskista"

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on räppäri Bizzyiam.

Bizzyiam

Bizzyiam on Tampereelta kotoisin oleva helsinkiläistynyt rap-muusikko. Räppärin ensimmäinen kappale, Maan tavalla, syntyi vuoden 2015 alussa sosiaalisessa mediassa nouseen rasismikohun jälkeen.

Mikä sai sinut aloittamaan musiikin tekemisen?

Yläasteella ystäväni olivat kiinnostuneet räppäämisestä. Minä olin tuolloin todella ujo. Kaverisi pyysivät minua esiintymään heidän kanssaan Itä-Helsingin Kivikossa järjestetyissä 200 hengen festareissa. Suostuin esiintymään heidän tuplaajanaan, mutta he jättivät mut kokonaan yksin lavalle!Päätin kuitenkin esiintyä ja keikka meni tosi hyvin. Huomasin silloin, että kirjoittaminen ja räppääminen saattaa olla mun juttu!

Mistä artistinimesi tulee?

Bizzyiam-nimellä on kymmeniä tarinoita, mutta Bizzyiam muokkautuu Busy I am -sanonnasta. Olen todella kiireinen ja aktiivinen nuori aikuinen, joten nimi sopii mulle tosi hyvin!

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

Eka keikkani (jos ei lasketa Kivikon feidauskeikkaa) oli Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle! Niinistö kävi vierailemassa Kontulan nuorisotalolla kolmisen vuotta sitten ja pääsin esittämään hänelle yhden kappaleen.

Mitä keikkaa jännitit eniten?

No varmaan sitä Niinistön keikkaa, sillä se tuli aivan puskista. Mun piti sinä päivänä olla yksi juontajista. Silti mua pyydettiin esittämään kappaleeni hänelle. Sen jälkeen keikat eivät ole enää kauheasti jännittäneet.

Kuka tai ketkä ovat esikuviasi? Miksi?

Kendrick Lamar! Lamarin To Pimp A Butterfly -albumi oli ihan jotain next levelii! Lamar vaikuttaa maanläheiseltä tyypiltä, joka käyttää suosiotaan alustana, josta voi vaikuttaa asioihin.

Millainen merkitys sanoituksilla on?

Panostan itse aina sanoituksiin ensimmäisenä! Nykyään räpin arvo on laskenu, sillä kuka vaan voi tehdä sitä. Teknologian kehittyessä musiikkia voi tehdä pelkällä läppärillä. Räppi on alusta kaikille, mut jos puhut rahan tekemisestä, naisista ja kalliista autoista ja asut 24 neliön yksiössä, etkä maksanut viime kuun vuokraa, niin katsoa peiliin ja miettiä tarvitseeko hip hop sua tällä hetkellä.

Jos biisisi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

Mun Maan tavalla -kappale olisi hyvin voinut soida Leijonasydän -elokuvassa Ongelmii on -sinkkuni taas sopisi nuorisoelokuvaan, jossa nuori motivoituu tekemään jotain tiettyä asiaa.

Muokattu 26.2. klo 9:57 Toisin kuin tekstissä aiemmin väitettiin, elokuva, jossa Maan tavalla olisi voinut soida on Leijonasydän, ei Leijonakuningas.

Lue myös:

Bizzyiam