Hyppää pääsisältöön

Pertti Kurikan Nimipäivät esiintyy UMK:n finaalissa! – Bändillä selkeä voittajasuosikki

Pertti Kurikan Nimipäivien Kari Aalto, Toni Välitalo, Pertti Kurikka ja Sami Helle kertovat tulevaisuuden suunnitelmistaan ja antavat ohjeita seuraavalle UMK-voittajalle. Mitä bändille kuuluu nyt?

Bändin voittovuosi on mennyt kiireisesti keikkojen tiimellyksessä. Keväällä niitä on tiedossa lisää mm. Brysselissä ja Pariisissa. Viisumuistot liittyvät PKN:llä pääosin siihen, että Wienissä piti mediapyörityksen keskellä jatkuvaa kiirettä. "Hienoa oli päästä luksushotelliin, tapaamaan muita artisteja ja levykauppoihin sekä näki palatseja, temppeleitä ja kirkkoja, joita kaupungissa oli", summaa Kari.

Nyt mennään vaan normaalisti lavalle ja se on siinä. Kotiin ja hyvää yötä.― Sami Helle

PKN ei stressaa lauantain UMK-finaalissa esiintymistä. Soittaminen on nyt rennompaa, kun ei tarvitse miettiä tuleeko voitto vai ei. "Nyt mennään vaan normaalisti lavalle ja se on siinä. Kotiin ja hyvää yötä", Sami nauraa. Toni täydentää: "Mua ei jännitä yhtään tämä finaali."

Haluaisiko bändi osallistua uudelleen UMK:hon? Sami ei sulje mahdollisuutta pois, mutta sen pitäisi olla "jollain muulla poppoolla. Pitäisi olla jotain uutta. Ainoa pointti on, että sen pitää erottua." Kari yhtyy mielipiteeseen taustalla.

PKN
Yhtye harjoituksissa UMK-studiolla finaalia edeltävänä torstaina. PKN Kuva: Kukka Mäenpää UMK 2016
Jos mun elämässä ei olis musiikkia, se olis huono ja surullinen asia― Kari Aalto

Tiedossa on, että Pertti aikoo lopettaa musiikintekemisen. "Tämän vuoden jaksan vielä soittaa, mutta sitten kun täytän 60, jään eläkkeelle." Kitaristin ääni vaimenee kuiskaukseksi.

Nimipäivien toiminta siis loppuu 2016 lopussa, mutta rakkaus musiikkiin palaa muulla jäsenistöllä suurella liekillä. Kari ja Sami tilittävät yhteen ääneen, kuinka tärkeä ja olennainen osa musiikki heidän elämiään on. "Jos mun elämässä ei olis musiikkia, se olis huono ja surullinen asia. Niin kauan kuin mä tällä planeetalla elän, aion ja tahdon tehdä musiikkia, koska se tuo mulle jokapäiväisen hyvän olotilan", Kari kuvaa fiiliksiään. Sami jatkaa: "Vaikka mitä tapahtuis, teen jollain tavalla musiikin kanssa jotain. Minä olen muusikko. Musiikki on hengessä ja veressä täällä, ei se lähde minnekään" ja osoittaa sydäntään. Tonin tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu puolestaan tanssimusiikkiorkesteri. Odotamme jatkoa mielenkiinnolla!

Kun viime vuonna voitti Ruotsi, niin olis kohteliasta, että tänä vuonna voittaisi Suomi.― Kari Aalto

PKN haluaa lähettää myös terveisiä tulevalle UMK-voittajalle. Sami kiteyttää yhtyeen viestin: "Se tulee olemaan rankkaa, mutta se tulee olemaan todella kivaa. Voi käydä ulkona pitämässä hauskaa, mutta muista lepo. Se on kuin maraton, pitkä pitkä taival. Paljon mediaa, paljon harjoituksia, paljon eri maita ja pitkiä päiviä. Yks juttu kanssa: pitäkää hauskaa!" Kari toivottaa tsemppiä tämän vuoden voittajalle ja lausuu samaan hengenvetoon vienon toiveen Euroviisuista: "Kun viime vuonna voitti Ruotsi, niin olis kohteliasta, että tänä vuonna voittaisi Suomi."

Ketä Pertti Kurikan Nimipäivät kannustaa tämän vuoden UMK-kisassa? PKN:n yhteinen suosikki on myös bändi - Barbe-Q-Barbies. Sami tiivistää edustamansa yhtyeen tuntoja: "Se puree minuun. Ne on rockina samansuuntaista kuin me oltiin punkina."

UMK Finaali Yle TV2:lla ja osoitteessa yle.fi/umk lauantaina 27.2. klo 21.00.

Uusimmat sisällöt - UMK 2016