Hyppää pääsisältöön

Tutut närpiäisneidit Jassoo ja Joltakulta Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkosen Närpiäiset
Pikku Kakkosen Närpiäiset Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joltakulta

Närpiäisneidit Jassoo (Minna Kivelä) ja Joltakulta (Emilia Sinisalo) ovat tuttuja jo monessa perheessä. Taloon maalattu viiva jakaa neideille omat talonpuoliskonsa, mutta pysyvätkö he omilla alueillaan?

Närpiäisten tarinoissa pohditaan erilaisuutta. Hyväksynkö toisen sellaisena kuin hän on? Voinko itse muuttaa omaa käytöstäni? Millainen on hyvä ystävä ja osaanko itse olla sellainen? Mukana on laaja kirjo inhimillisiä tunteita: vihaa, kateutta ja vahingoniloa, sekä iloa ja lämmintä huumoria.

Neideille sattuu ja tapahtuu. He muun muassa saavat yllätysvieraakseen Maanvaivan (Hanna Raiskinmäki), riidan tuloksena Jassoo lähtee pihalle, eikä palaa takaisin, vaikka ilta jo pimenee ja kerran Kateus puolestaan on pilata suuren kakkukilpailun.

Käsikirjoittaja Mervi Pynnönen
Tuottaja ja ohjaaja Olli Mononen, Yle Lapset ja nuoret

Närpiäiset Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: erilaisuus
Asiasana: erilaisuus Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

 • Pikku Kakkosen syyskuun tärpit

  Pikku Kakkosen arki-illoissa on aina teema.

  Pikku Kakkosen syksyssä on monenmoista mukavaa tarjolla pientä katsojaa varten! Maanantaina käydään koulua, tiistaina katsellaan posteja, keskiviikkoisin liikutaan, torstaisin opetellaan kaveritaitoja ja perjantaisin pohditaan Jaakkopedian toimistossa maailmaa.

 • Jönneli - komediasarja lapsille

  Jönneli on uusi, lapsille suunnattu komediasarja.

  Jönneli on 4-7 -vuotiaille suunnattu lasten komediasarja, jossa seikkailevat arkkityyppiset hahmot satumaisessa maailmassa. Jönneli nähdään lauantaiaamuisin 29.8. alkaen Pikku Kakkosessa ja Areenassa.

 • Salasaaren seikkailijat Pikku Kakkosessa

  Seikkailijalapset lentävät mukaan keskelle satua.

  Salasaaren seikkailijat on uusi sarja, jonka jokaisessa jaksossa kaksi 6-8-vuotiasta lasta pääsee lentämään kuumailmapallolla keskelle satua. Salasaarella lapsi otetaan vastaan seikkailijana - pystyväna, sinnikkäänä, kekseliäänä - sellaisena, jona jokainen lapsi ansaitsee tulla nähdyksi. ”Sinä olet sopiva!” lauletaan Salasaarella.