Hyppää pääsisältöön

Tutut närpiäisneidit Jassoo ja Joltakulta Pikku Kakkosessa

Pikku Kakkosen Närpiäiset
Pikku Kakkosen Närpiäiset Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen,joltakulta

Närpiäisneidit Jassoo (Minna Kivelä) ja Joltakulta (Emilia Sinisalo) ovat tuttuja jo monessa perheessä. Taloon maalattu viiva jakaa neideille omat talonpuoliskonsa, mutta pysyvätkö he omilla alueillaan?

Närpiäisten tarinoissa pohditaan erilaisuutta. Hyväksynkö toisen sellaisena kuin hän on? Voinko itse muuttaa omaa käytöstäni? Millainen on hyvä ystävä ja osaanko itse olla sellainen? Mukana on laaja kirjo inhimillisiä tunteita: vihaa, kateutta ja vahingoniloa, sekä iloa ja lämmintä huumoria.

Neideille sattuu ja tapahtuu. He muun muassa saavat yllätysvieraakseen Maanvaivan (Hanna Raiskinmäki), riidan tuloksena Jassoo lähtee pihalle, eikä palaa takaisin, vaikka ilta jo pimenee ja kerran Kateus puolestaan on pilata suuren kakkukilpailun.

Käsikirjoittaja Mervi Pynnönen
Tuottaja ja ohjaaja Olli Mononen, Yle Lapset ja nuoret

Närpiäiset Areenassa.

Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys
Pikku Kakkosen asiasanat: ystävyys Pikku Kakkonen,asiasanat
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu
Pikku Kakkosen asiasanat: ongelmanratkaisu asiasanat,Pikku Kakkonen
Asiasana: erilaisuus
Asiasana: erilaisuus Pikku Kakkonen,asiasanat

Muokattu 1.2. Lisätty asiasanat.

 • Vahvuusvariksen tarinat

  Vahvuusvaris opettaa tunnistamaan luonteenvahvuuksia.

  Vahvuusvariksen tarinoissa Varis ystävineen harrastaa, hassuttelee, opettelee olemaan linnuiksi ja huomaamaan hyvää. Vahvuusvariksen tarinat pohjautuvat positiiviseen pedagogiikkaan ja luonteenvahvuuksien tietoiseen opetteluun.

 • Pyjamasirkuksessa riemuitaan musiikin, sirkuksen ja leikin voimalla

  Pikku Kakkosen lastenkonsertti pe 2.4. klo 9:15 Yle TV2:ssa.

  Pikku Kakkosen lastenkonsertissa ihmetellään tuttujen juontajien unia yhdessä Sorin Sirkuksen taitureiden ja monitaitoisen Pikku Papun orkesterin kanssa. Konsertti nähdään Yle TV2:ssa perjantaina 2.4. klo 9:15.

 • Urheat pupuset Pikku Kakkosessa

  Urheat pupuset urheasti matkaan!

  Urheat pupuset (Brave Bunnies) tutkivat suurta maailmaa yhdessä perheensä kanssa. Pupuset seikkailevat Pikku Kakkosessa sunnuntaiaamuisin 7.3. alkaen.

 • Liiku leikiten! - välineet liikuntaleikkeihin kotoa!

  Pikku Kakkosessa kannustetaan liikkumaan.

  Mitä kaikkea voi toteuttaa sanomalehtikeppihevosella, taikamatolla sekä pyykkinarulla ja -pojilla lasten liikunnassa? Entä mikä kulkuväline sopii hyvin hierontaan? Liiku leikiten! Areenassa keskiviikkona 10.3.