Hyppää pääsisältöön

Kampanjan aluksi PS-Nuoret kielsivät kolmannen sukupuolen – mutta nyt he keskittyvät intersukupuolisten tukemiseen

Perussuomalaisten Nuorten puheejohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan jokaisella tulisi olla itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa – myös heillä, joiden sukupuoli on epäselvä.

Sebastian Tynkkynen on toiminut Perussuomalausten Nuorten puheenjohtajana marraskuusta 2015 lähtien. // Kuva: Promokuva

Perussuomalaiset Nuoret aloitti torstaina 25. helmikuuta #tyttö_poika-kampanjan, joka muun muassa vastustaa kiintiöitä ja "feminismin pyrkimyksiä" kyseenalaistaa sukupuolet. PS-Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen kommentoi YleX:lle, että sukupuolia on kaksi, eikä sitä voi muuttaa kuvittelemalla.

- Me olemme sitä mieltä, että on ihan järjetöntä romuttaa koko sukupuolikäsitettä pienen osuuden takia. Meidän mielestämme pitää palata ajattelemaan järkevällä tavalla. Jos on geenipoikkeamia, niistä huolehtivat sitten lääkärit eikä poliitikot, Tynkkynen kommentoi eilen YleX:lle

Intersukupuolisuus

Intersukupuolisuus tarkoittaa Transtukipisteen verkkosivujen mukaan synnynnäistä tilaa, jossa ihmisellä on sekä tytön että pojan kehollisuutta.

Länsimaissa on nykyisin olemassa kaksi erilaista näkemystä siitä, mitä intersukupuolisuus on. Intersukupuolisia tiloja voidaan pitää joko sukupuolen kehityksen häiriöinä tai sukupuolen kehityksen, anatomian ja fysiologian luonnollisena vaihteluna ihmisillä.

Terveysalalla käydään ammatillista ja eettistä keskustelua siitä, mikä on oikea tapa kohdata intersukupuolisuus.

Kampanjan toisena päivänä Perussuomalaiset Nuoret julkaisi kuitenkin tiedotteen, jossa he ottavat kantaa kolmannen sukupuolen, intersukupuolisten, oikeuksiin päättää omasta kehostaan.

- Kampanjan toisena päivänä keskitymme niihin yksilöihin, joita ei pysty syntyessään määrittelemään tytöksi tai pojaksi. Mielestämme pitäisi olla päivän selvää, että myös intersukupuolisten itsemääräämisoikeutta omaan kehoonsa on kunnioitettava, Tynkkynen sanoo PS-nuorten verkkosivuilla.

Tynkkysen mukaan lääkärit tekevät intersukupuolisten lasten kohdalla peruuttamattomia ratkaisuja heidän sukupuolestaan lähinnä lasten vanhempien vuoksi.

- Jos lapsella on syntyessään epätavalliset sukuelimet, niitä ei tulisi leikata vanhempien mielipiteen nojalla, vaan lapsen itsemääräämisoikeuden omaan kehoonsa on oltava tinkimätön lähtökohta, Tynkkynen kirjoittaa.

Perussuomalaisten Nuorten mukana intersukupuolisten lasten juridisen sukupuolen perään voitaisiin merkitä i-kirjain. Kirjain voitaisiin poistaa, jos lapsi haluaa tarpeeksi vanhana hankkiutua leikkaukseen, jossa hänen sukupuolensa ratkaistaisiin.

Intersukupuolisten itsemääräämisoikeuden tukemisesta huolimatta Perussuomalaiset Nuoret ei kannata kolmannen sukupuolen käyttöön ottamista.

Muokattu 26.2. klo 09:47: Lisätty lainaus Tynkkysen haastattelusta YleX:lle.

Lue myös:

PS-Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen: sukupuolia on kaksi, eikä sitä voi muuttaa kuvittelemalla

Perussuomalaiset nuoret jäi pois MV-lehden boikotista – puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen: Vihaan MV-lehteä

Mitä mieltä olet Timo Soinista, Sebastian Tynkkynen?