Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Lähetysikkunassa mukana juontajat ja kuuntelijat

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastine on julkaistu Etelä-Suomen Sanomissa 26.2.

Marko Ahonen ihmettelee kolumnissaan (24.2.) käsitettä Shoutbox.

Kuuntelijat voivat radiolähetysten aikana lähettää kommenttejaan ja osallistua keskusteluun sähköpostin, Facebookin, Twitterin ja muiden sosiaalisten medioiden välityksellä. Lisäksi Ylen radio-ohjelmissa on verkon kautta käytössä palvelu, jota kutsutaan lähetysikkunaksi tai keskusteluikkunaksi (Shoutbox). Se on keskustelualusta, joka on todella hyvä väline vuorovaikutukseen ohjelman aikana.

Esimerkiksi tekstiviesti päätyy vain juontajan luettavaksi. Sen sijaan lähetysikkuna tarjoaa kuuntelijoille mahdollisuuden osallistua meneillään olevaan radiolähetykseen ja käydä keskustelua paitsi juontajien myös muiden kuuntelijoiden kanssa ohjelmassa käsiteltävistä aiheista ja kysymyksistä.

Radiokanavien lähetysikkunoiden keskusteluun voivat osallistua kuuntelijat, jotka ovat kirjautuneet Yle Tunnuksella.

Minna Hannula
vastaava tuottaja, Yle Radio Suomi