Hyppää pääsisältöön

Kasmir näytti modernin popin mallia Levylautakunnalle

Hanna Pakarinen, Dimitri Keiski ja Juha-Pekka Sillanpää Levylautakunnassa
Hanna Pakarinen, Dimitri Keiski ja Juha-Pekka Sillanpää Levylautakunnassa Kuva: Yle/Tarja Närhi Hanna Pakarinen,Dimitri Keiski,juha pekka sillanpää

No nyt on talenttia studiossa! Levylautakunnassa mukana Ruotsin True Talent -kisan voittaja vuodelta 2011, nyt suomalaistunut laulaja Dimitri Keiski, Suomen ensimmäinen Idols -voittaja Hanna Pakarinen ja Ylen oma talentti Juha-Pekka Sillanpää. Laulutaidot ja aito popbiisi olivat avaimet tämän raadin suosikeiksi.

1. Andra Day: Rise Up 29 pistettä

(Cassandra Batie - Jenn Decilveo)

Dimitri: Pidin tästä tosi paljon. Nyt on tälläinen malli, että kaikki hyvät laulajat kuulostaa samalta. Niin tämäkin alussa, mutta sitten lähti käyntiin ja hän teki äänellään hienoja juttuja. Sovitus rohkeasti tehty. 9 p
Hanna: Aivan ihana! Pelkkää laulua, ei mitään muuta. Ja laulussa ei mitään itsetarkoituksellista kikkailua ja taitojen esittelyä. Laulajalla oli niin monta sävyä tulkinnassaan ja jokainen pienikin nyanssi kuului selvästi. 10 p
Juha-Pekka: Tämä oli kova laulaja, vaikka olikin niin paljon tämän päivän tyyppisoundia. Hienosti pidetty sovitus aisoissa. Välillä minuun iski 'räppärin pelko', että tuleeko joku äijä tuomaan vähän 'potkua' tähän, tai joku rumpali, mutta onneksi niitä ei päästetty studioon. 10 p

2. Kasmir: Amen 25 pistettä

(Hank Solo - Jonas W. Karlsson - Thomas Kirjonen)

Dimitri: Laulaja revitteli hienosti. Komeasti sovitettu. Pidin siitä, miten laulumelodia meni hienosti sointujen mukaan. Oli todella iso biisi, ihan tuli Bond -fiilis. 8 p
Hanna: Laulaja oli kyllä huikea, hienoa revittelyä. Tämä ammentaa ihan muualta kuin suomalaisesta perinteestä, Epuista ja muista. Suomenkieli taittui tässä erittäin hyvin biisiin. Ihan maailman mainstreamia. 8 p
Juha-Pekka: Kun riisui tuon ison tuotannon, niin melodia ja teksti ihan ikuinen ja aidon äärellä, ois voinut olla 40-vuotta sitten Kirkalla. Tämän vois vaikka Bruno Mars tehdä maailmanhitiksi. Hyvin klassinen pop-biisi ja tekotapa ihan tätä päivää. 9 p

3. Jorma Kääriäinen: Haukka 21 pistettä

(Esa Eloranta)

Dimitri: Tämän biisin haluan autoon roadtripille USA:an! Oli paljon lämpöä ja kappale hengitti koko ajan. Soitto eteni niin rauhallisesti, kiirehtimättä. 9 p
Hanna: Alussa kasvoi odotukset, oli mukavan rauhallinen pulssi ja siihen aloin odottaa isoa kertosäettä, joka nostaa biisin. Oli kyllä mahtavan rohkea ratkaisu, että se rytmi jatkui tasaisena, eikä tullutkaan sitä räjähdystä. 6 p
Juha-Pekka: Pidin tosi paljon - siihen asti kunnes tajusin, että ei sitä suurta kertosäettä tulekaan. Olihan tämä kyllä hienosti toteutettu, sellaista 80 km/h -musiikkia, mentiin kevyesti pintakaasulla. 6 p

4. Weeping Willows: Tomorrow Became Today 18 pistettä

(Anders Hernestam - Magnus Carlsson - Niko Röhlcke - Ola Nyström)

Dimitri: Yleensä seuraan tekstiä, mutta nyt sovitus vei kaiken huomion. Soitto oli todella hienoa ja sovitus upea. Kappaleessa kuitenkin tapahtui vähän liikaa, oli osia, jotka oli eri tunnelmasta. Haluaisin seurata vaikka kertsin luomaa tunnelmaa sitten koko biisin ajan. 7 p
Hanna: Tulipa kummallinen olo. Oliko tämä uutta musiikkia ollenkaan, niin vanhat soundit. Oli vähän kuin Bond-tunnari, mutta sit ei kuitenkaan. En päässyt mukaan. 7 p
Juha-Pekka: Heräsi kysymyksiä - mihin tämä on tehty ja miksi? Oli aika hervoton viihdeorkesteri, ja silloin odotukset solistia kohtaan kovat. Tää ei ihan ollut Tom Jones -tasoa. Oliko joku vanha viihdeartisti yrittämässä paluuta? 4 p

5. Sere: Ei oo helppoo olla keskiluokkaa 16 pistettä

(Matti Huhta - Mikke Neuvonen)

Dimitri: Ei ole kyllä mun musaa. En osaa kuunnella räppiä, mulle jokainen räppibiisi on aika samanlainen. Mutta kun tehdään mitä tahansa täydellä sydämellä, niin sille nostan hattua. 4 p
Hanna: Kyllä tää teksti mua nauratti. Varmaan tulevana kesänä kova hitti ja hauska hoilata mukana. Teksti kertoi ihan oikeasta arjesta, mutta oliko tosissaan vai irvailtiinko keskiluokalle? 5 p
Juha-Pekka: Nauratti teksti koko ajan, oli ihan mun omasta elämästä. Olihan tämä oikeasti hauska ja video on ihan loistava. Harmittoman hyvä biisi. 7 p

6. Nuoret Marttyyrit 11 pistettä

(Nuoret Marttyyrit - Taneli Toppari)

Dimitri: Pidin heti alussa siitä rumpusoundista, äänitetty niin että tuntui kuin olisin ollut samassa huoneessa. Biisinä ei sanonut mulle mitään. Kun olin musiikinopettajana Tukholmassa, kuuntelin tällaista 5 päivää viikossa, kun oppilaat soitti. 3 p
Hanna: Ajattelin koko ajan tuotantoa ja soittimia, miltä ne kuulosti. Se kai kertoo jotain biisistä, että mihin huomioni kiinnittyi. Nämä taisivat olla aika nuoria kavereita, ja on varmaan kivaa keikoilla. 5 p
Juha-Pekka: Alussa pidin siitä kaukoröyhkämäisyydestä, mutta sitten se alkoi ärsyttää. Pitääkö koko ajan kuulostaa joltain toiselta? Pitää olla artistilla jotain omaakin. Liian pastissimainen. Hyvin tämä oli äänitetty, hyvät soundit. 3 p

 • Anssi Kelan lyriikka vakuutti ja liikutti

  Anssi Kela löysi vanhan menestysreseptin

  Tällä kertaa kokonaan kotimaisessa Levylautakunnassa oli mukana monen hittiartistin uutta tuotantoa. Uusia lauluja olivat kuuntelemassa Diandra, Samuli Laiho ja Pekka Laine. Äänestyksen tulos ja kommentit 1. Anssi Kela: Ilves 26 pistettä (Anssi Kela) Diandra: Ei tätä voinut ruveta analysoimaan, jäi vaan kuuntelemaan. Tarina vei heti mukanaan.

 • Kylie Minoguen kantrivalssi ja Maj Karman rokkileka

  Kylie Minoguen kantrivalssi Levylautakunnan voittaja

  Levylautakunnan arvioille alttiiksi valikoitui viikon uutuuksista mm. Australian lahja pop-maailmalle, tuore laulaja-lauluntekijä ja kotimainen rokkijyrä. Arvionsa antavat Ylen Juha-Pekka Sillanpää, Susanna Vainiola ja Jyrki Koskenseppä. Äänestyksen tulos ja kommentit 1.

 • Kolme sointua riittää tangokuninkaillekin

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela

  Tangokuninkaat Jukka Hallikainen ja Marko Maunuksela ovat yhdistäneet voimansa duoksi, joka alkaa keikkailla yhdessä ja levyjäkin on tekeillä. Levylautakunnassa Marko ja Jukka saavat arvioitavakseen viikon uutudet. Tämän duon täydentää trioksi toimittaja Maija Salminen. Pisteet ja kommentteja 1.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua