Hyppää pääsisältöön

Sandhja on kyseenalaistanut kaiken UMK:n aikana: Onneksi pää on pysynyt kasassa

Tänään lauantaina 27. helmikuuta valitaan Suomen viisuedustaja TV2:lla. Sandhja kisaa UMK-finaalissa Sing It Away -kappaleellaan. Kilpailu on ollut artistille raskas, mutta erittäin opettavainen kokemus.

Sandhjan juuret ovat Guyanassa ja Intiassa. // Kuva: YleX / Elina Leino

Sandhja on järjestänyt UMK:n ohella flash mobin ja paljon muita yllätyskeikkoja. Laulaja on nauttinut erikoisesiintymisistä, mutta ne ovat vaatineet kokeneeltakin artistilta pokkaa.

- Se on ollut ihanaa, mutta julkisilla paikoilla laulaminen on ollut jännittävää. Ei mua hävetä laulaa julkisesti niin paljon kuin jotain muuta, mutta kyllä se vaatii kanttia mennä esimerkiksi metroon laulamaan, Sandhja kommentoi YleX:lle.

Artisti on joutunut ottamaan sosiaalisen median aivan uudella asenteella haltuun Uuden Musiikin Kilpaulun myötä. Siinä häntä on auttanut aktiivinen tiimi.

- Some on edelleen mulle vaikeaa, mutta mitä enemmän sitä tekee, sen luontevammaksi se muuttuu. Mulle on helpompaa olla lavalla kuin somessa.

Sandhjan musiikki on tuttua radiosta jo ennen UMK:ta, mutta laulaja pitää suurta tv-näkyvyyttä erittäin hyvänä ponnahduslautana ja tärkeänä kokemuksena muutenkin.

- Olen ehdottomasti oppinut paljon UMK:n aikana. En ole esimerkiksi aiemmin esiintynyt kameroille koreografian kanssa.

Artisti kokee kilpailutilanteen raskaana. Hänellä on ollut täysi työ pitää pää kasassa kaiken hulinan ja jännityksen keskellä.

- Pää on onneksi pysynyt kasassa, mutta asiaan kuuluu se, että pari tuntia ennen vetoa kyseenalaistaa kaiken. Ei pelkästään esitystä, vaan koko elämän. Kun tiedostaa sen, niin asian kanssa oppii elämään.

Sandhjaa pidetään yhtenä ennakkosuosikkina UMK-finaalissa. Hän ei silti ota siitä liikaa paineita.

- Mulla on sellainen olo, ettei ole mitään menetettävää. Olen saanut tästä paljon eväitä, vaikka en voittaisikaan.

Uuden Musiikin Kilpailun finaali esitetään tänään klo 21 Yle TV2:lla. Finalistit ovat Cristal Snow, Stella Christine, Annica Milán & Kimmo Blom, Eini, Barbe-Q-Barbies, Tuuli Okkonen, Sandhja, Saara Aalto ja Mikael Saari. Lähetyksen erikoisvieraana esiintyvät Pertti Kurikan Nimipäivät ja Lordi.

Lue myös:

UMK-finaalin altavastaaja Stella Christine ei luota viisukliseisiin: En ikinä lähtisi bikinilinjalle

Lordi valitsi UMK-suosikkinsa – mimmienergiaa viisuihin 

Cristal Snow ja Sandhja nousivat suosikeiksi Uuden Musiikin Kilpailun esikatselussa