Hyppää pääsisältöön

Uudistunut Reino Nordin: Pop-musiikki kärsii typeristä asenteista

Reino Nordin myöntää kuunnelleensa aikaisemmin vääriä ihmisiä, joiden mukaan isot hitit ovat automaattisesti huonoa musiikkia.

Reino Nordin // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Jo kymmenen vuoden ajan musiikkia tehnyt Reino Nordin hakee nyt uutta suuntaa uralleen. Nordinin mukaan parhaat artistit uudistuvat, ja nyt hän haluaa olla paras.

- Soundi pitää saada isommalle, ja haluan tavoittaa nuoria sekä aktiivista väkeä enemmän. Silloin pitää tehdä myös aktiviista musaa, eikä reggaen pämpyttely kellarissa enää riitä.

Aikaisemmin Nordin on tunnettu reggae-Reinona, jonka leimasta hän haluaa päästä nyt mahdollisimman pian eroon. Hän haluaa tehdä selväksi, ettei itse asiassa koskaan ole ollutkaan reggae-äijä.

- Jostain syystä minusta on tullut reggae-Reino, vaikka olen tehnyt kolme reggae-kappaletta.

Nordin sanoo suoraan, ettei ole tyytyväinen omaan aikaisempaan tuotantoonsa. Erään valaistumisen hetken hän koki Ylös-kappaletta tehdessään. Rytmi kappaleeseen tuli räppäri JV:ltä, ja biisin saaman suosion myötä Nordin tajusi, että parempaa musiikkia syntyy isommalla jengillä.

- Piti katsoa peiliin ja sanoa, että olen vain paska ja pitää ottaa paremmat jätkät duuniin. Voin nyt keskittyä laulamiseen, melodioihin sekä sanoituksiin, mitkä ovat minun vahvinta osaamistani. On mukava tulla tavallaan valmiiseen pöytään, kun tuottajilla on valmiina sävellyksiä.

Puhu vaan -kappaleen on sanottu olevan Nordinilta selkeä irtiotto aikaisempiin vaikutteisiin. Nordin kokee olleensa aiemmin omien ajatustensa vanki. Jo ensimmäisen, vuonna 2008 julkaistun Tähän tyyliin -albuminsa jälkeen hän teki Pharrel Williams-tyylisiä demoja kotonaan, muttei uskaltanut soittaa niitä kenellekään.

- Olin tyhmä. Kuuntelin ihan vääriä ihmisiä, jotka sanoivat helpon kuuloisen musan olevan jotenkin huonoa. Viime vuonna tajusin, että haluan tehdä sitä helppoa musaa. Jos biisi on kova hitti, miksi se on silloin monien mielestä paskaa?

Pop-musiikki kärsii Nordinin mielestä typerästä suomalaisesta asenteesta. Kuulijat kuuntelevat pop-musiikkia, mutta sitä aliarvostetaan, sillä sivistyksen pitäisi aina tarkoittaa hänen mielestään jotenkin vaikeaa.

- Koko maan ongelma on tämä vastakkainasettelu. Pitää olla rohkea ja luottaa siihen, mistä tykkää, vaikka muut eivät siitä pitäisi. On todella ärsyttävää, kun ihmiset nöyristelevät ja noloilevat, jos he pitävät jostain. Onneksi olen nyt itse päässyt yli siitä.

Milloin VilleGalle huutaa levy-yhtiötä JVG:n luotsaamalle PME Recordsille vaihtaneelle Reinolle? Kuuntele koko Himotuimmat-haastattelu alta!