Hyppää pääsisältöön

Presidenttipari aloittaa maailman suurimmat linnunpönttötalkoot – video

Presidenttipari lahjoittaa Miljoona linnunpönttöä -kampanjan ensimmäiset viralliset pöntöt. Ne he rakensivat nopeuskisassa, jossa voiton vei täpärästi presidentin puoliso Jenni Haukio.

Naulojen nakutusta ja tiukkaa kellotusta. Sitä oli Suomen presidenttiparin kisailu linnunpöntön rakentamisessa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö oli jo viedä nopeuskisassa voiton, mutta kuinkas sitte kävikään. Niinistön pönttö olikin liian löysästi kasassa, ja puoliso Jenni Haukio kiri ohi. Katso videolta tarkemmin, kuinka kävi!

Meriharakka ja kapustarinta

Kilpailun tuoksinnassa molemmat ehtivät kertoa, mitä lintua toinen muistuttaa. Haukiosta Niinistö voisi olla esimerkiksi meriharakka.

– Meriharakka on eloisa ja vilkas lintu, joka viihtyy kaupungissa ja luonnossa, Haukio sanoi.

– Jenni on kapustarinta. Kapustarinta on tyylikkäällä tavalla koristeellinen, Niinistö pohti.

Presidenttiparin kisaan haastoivat Miljoona linnunpönttöä -kampanjan luontotoimittajat Juha Laaksonen (vas.) ja Markku Sipi.

Kisan päätteeksi linnunpöntöt ripustettiin Mäntyniemen pihapuihin. Kampanja voi alkaa.

Kommentit
 • Kuka pöntössäni asuu?: Uuttukyyhky

  Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

  Kesykyyhkyn kokoinen uuttukyyhky on sinertäväharmaa. Rinta on viininpunertava, ja siivellä on kaksi mustaa poikkijuovaa. Koiraan soidinääni on kaksitavuinen ”huu-uh huu-uh…”.

 • Lintumaailman vähenevä "aatelisto": Käki

  Kukkuva soidinääni ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

  Käki on naakan kokoinen mutta paljon hoikempi, haukkamaisen pitkäpyrstöinen mutta lyhytjalkainen. Selkä on siniharmaa (naaraalla joskus punaruskea), vatsa tummaraitaisen valkoinen. Piilottelevan ja varovaisen käen huomaa helpoiten koiraan kukkuvasta soidinäänestä ”kuk-kuu, kuk-kuu”.

 • Äänestä parhaat nimet viirupöllökaksosille!

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä sunnuntaina 21.5.

  Ranuan viirupöllönpoikaset saavat nimensä suorassa lähetyksessä sunnuntaina 21.5. Pöllönpoikasille tuli yli 500 nimipariehdotusta, joiden joukosta raati valitsi viisi suosikkiaan. Nyt te pääsette äänestämään lopullisesta valinnasta!

Uusimmat sisällöt - Miljoona linnunpönttöä