Hyppää pääsisältöön

UMK-voittaja Sandhja meinasi pyörtyä finaalin aikana – ja oli lähellä, ettei hän pystynyt esittämään voittokappalettaan uudelleen

Sandhja edustaa Suomea Euroviisuissa ensi toukokuussa Tukholmassa. Artisti päihitti UMK:ssa toiseksi sijoittuneen Saara Aallon kuudella pisteellä.

Sandhja voiti Uuden Musiikin Kilpailun kappaleellaan Sing It Away. // Kuva: UMK/Yle

Lauantaina kahdeksan suomalaisartistia koki kovan pettymyksen, mutta yhdellä purskahtivat ilon kyyneleet. Se yksi on Sandhja, joka voitti erittäin tiukassa Uuden Musiikin Kilpailussa Saara Aallon vain kuudella ja Mikael Saaren yhdeksällä pisteellä.

Sandhja keikkui pistelaskun aikana kärjessä koko ajan. Kuitenkin vasta puolessa välissä raatien pistelaskun aikana artisti havahtui siihen, että hänhän voi voittaa koko kilpailun.

- Se oli tosi kovaa kilpailua Saara Aallon ja Mikael Saaren kanssa. Mua rupesi pyörryttämään, kun tuli fiilis, että mitä jos oikeasti voitan. En pystynyt katsomaan minnekään muualle kuin kameraan, Sandhja kertoo YleX Aamun haastattelussa.

- Meinasinkin pyörtyä siinä lopussa.

Voiton varmistuttua ja liikutuksen kyyneleiden pikaisen vuodatuksen jälkeen Sandhjan tuli esittää Sing It Away -voittokappaleensa uudelleen ikään kuin encorena. Uudelleenesittäminen tuli voiton jälkeisessä sokkitilassa olleelle artistille yllätyksenä siitäkin huolimatta, että kilpailijoille oli kerrottu, että voittajan pitää vetää kappaleensa voiton jälkeen.

- En mä tajunnut, että mun pitää vetää se. Jossain vaiheessa vaan pysähdyin, että mä en pysty tähän, mä itken liikaa.

Voittohuuman jälkeisessä pyörityksessä Sandhja ei ollut ehtinyt kiinnittää huomiota sunnuntain ja maanantain välisenä yönä järjestettyyn Oscar-gaalaan. Hän oli kuitenkin kuullut, että Leonardo DiCaprio voitti vihdoinkin kauan janoamansa Oscarin.

- Olen iloinen, että hän on saanut tunnustusta, koska minäkin olen nyt saanut tunnustusta, Sandhja sanoo.

Kuuntele alta Sndhjan haastattelu ja tsekkaa UMK-finaalin parhaat palat!

Lue myös:

UMK-finaalin kohokohdat – paidaton asfalttimies varasti show’n ja veri roiskui avausnumerossa

Cristal Snow palaa heti UMK-pettymyksen jälkeen radioon – tästä tulee mielenkiintoinen show

Sandhja on kyseenalaistanut kaiken UMK:n aikana: Onneksi pää on pysynyt kasassa