Hyppää pääsisältöön

Kun meemi karkaa käsistä: Damn Daniel -nettihitin tekijän kotiin poliisi-isku ja hakkerit piinasivat rasistisilla viesteillä

Pari viikkoa sitten netin valtasi cooleja kenkiä käyttänyt Daniel. Viraalihitiksi noussut vitsi on nyt johtanut erikoisiin seurauksiin.

Damn Daniel -meemin keksineet Josh ja Daniel vierailivat Ellen DeGeneresin ohjelmassa. // Kuva: Kuvankaappaus/YouTube

Kahden yhdysvaltalaisen teinin elämä muuttui täysin muutama viikko sitten. 15-vuotias Josh Holz kuvasi ystävänsä Danielin valkoisia tennareita ja lisäsi videon Twitteriin. "Damn Daniel" -hokema oli hetkessä koko internetin huulilla.

Skip Twitter post

Hauska videonpätkä toi Joshille ja Danielille valtavan määrän julkisuutta ja ihailijoita. Kaverukset pääsivät muun muassa vierailemaan huippusuositun Ellen DeGeneresin talk show’hun. Meemi on jopa niin suosittu, että fanaattisimmat ovat ottaneet vitsiä kuvaavia tatuointeja.

Viime päivinä Damn Daniel -vitsistä on revitty irti paljon muutakin kuin vain huumoria. Rajuin tapaus sattui viime viikolla, kun poliisi teki iskun Josh Holzin kotiin.

Holz oli joutunut niin sanotun netissä leviävän "swatting"-ilmiön kohteeksi. Swatting on laiton pila, jossa soitetaan feikkipuheluita viranomaisille ja yritetään saada poliisi hyökkäämään tiettyyn kohteeseen. Monet julkkikset, kuten Justin Timberlake ja Miley Cyrus, ovat joutuneet swattingin kohteeksi.

Tällä kertaa poliisi oli saanut puhelun, jonka mukaan Holzin kotona olisi tapahtunut ampumistapaus.

Lisäksi Holzin Twitter-tili hakkeroitiin ja sen kautta julkaistiin rasistisia viestejä. Hakkerit poistivat myös alkuperäisen Damn Daniel -videon, joka oli kerännyt  muutamassa päivässä yli 44 000 retwiittausta.

Sittemmin Holz sai tilinsä takaisin ja videonkin palautettua tilille. Viaton vitsi johti epämiellyttäviin seurauksiin, mutta toivottavasti Josh ja Daniel saavat jatkossa selittää meemiään median haastatteluissa, eivätkä poliisin kuulusteluissa.

Skip Twitter post

Lue myös:

"Damn Daniel!" – netti on mennyt sekaisin valkoisia kenkiä pitävästä teinistä

Vuoden epätodennäköisin netti-ilmiö nähtiin jo nyt: poika, joka söi vesimelonin yhdeltä istumalta

Viinapäivä, Snapchat ja kuha – tällainen oli suomalaisten some-vuosi 2015