Hyppää pääsisältöön

Petri Jauhiainen on Ylen television ja Areenan uusi julkaisupäällikkö

Nimitystiedotekuva Jauhiaisesta
Nimitystiedotekuva Jauhiaisesta Kuva: Yle / Kuvapalvelu petri jauhiainen

Ylen television ja Areenan julkaisupäälliköksi on valittu FM, KM Petri Jauhiainen (50). Hän aloittaa tehtävässään 1.4.2016.

Jauhiainen vastaa Ylen suomenkielisistä televisiokanavista ja Yle Areenan palveluista. Perinteisten kanavien katselu tv-vastaanottimista on edelleen tärkeä osa suomalaisten arkea, mutta television käyttö monipuolistuu ja siirtyy yhä enemmän mobiililaitteisiin ja verkkoon. Tämä tuo uusia mahdollisuuksia sisältöjen tekemiseen, jakamiseen ja löytämiseen sekä yleisön henkilökohtaisempaan palveluun. Julkaisupäällikön päätehtävä on johtaa tätä Ylen uudenlaisen televisiokokonaisuuden rakentamista.

Jauhiaisen johtamaan organisaatioon kuuluvat Yle Areena, Yle TV1, Yle TV2, Yle Teema, Kansainvälinen hankinta, Yle Arkisto, Sijoittelu- ja lähetyssuunnittelu sekä Yle Kääntäminen ja versiointi. Julkaisupäällikkö raportoi julkaisujohtaja Ismo Silvolle

“Televisiokanavilla ja Yle Areenalla on erittäin hyvä yleisösuhde. Julkaisupäälliköllä on näin hyvät lähtökohdat rakentaa uutta televisiota ja viedä Yleä monimediaympäristöön yleisöä kuunnellen”, sanoo julkaisujohtaja Ismo Silvo.

Jauhiainen on toiminut eri tehtävissä Yleisradiossa, viimeisimpänä valtakunnallisten uutis- ja ajankohtaislähetysten päällikkönä. Aiemmin Jauhiainen on työskennellyt mm. TV-uutisten toimitus- ja uutispäällikkönä. Lukuvuoden 2014–2015 Jauhiainen jatko-opiskeli media-alaa Englannissa, Oxfordin yliopistossa.

“Median käyttö muuttuu todella nopeasti. Isot, maailmanlaajuiset suoratoistopalvelut ovat erittäin varteenotettava kilpailija etenkin nuorten katsojien ajankäytössä. Yle Areenan tarjonnan ja käytettävyyden kehittäminen onkin tulevassa työssä ihan keskiössä. On hienoa päästä viemään läpi tätä uudistusta yhdessä Ylen kansainvälisen tason asiantuntijoiden kanssa”, Petri Jauhiainen sanoo.

Lisätiedot:
Julkaisujohtaja Ismo Silvo, p. 040 505 1924

Lue myös - yle.fi:stä poimittua