Hyppää pääsisältöön

Tampereella pelataan toukokuussa kova Counter-Strike -turnaus

Niko "naSu" Kovanen pelaamassa Lantrek 2015 -tapahtumassa Team Menace.fi -joukkueen kanssa
Niko "nsub aka nasu" Kovanen nähdään jälleen LanTrekeillä. Niko "naSu" Kovanen pelaamassa Lantrek 2015 -tapahtumassa Team Menace.fi -joukkueen kanssa Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen lantrek

Tampereen LanTrekillä toukokuussa pelattavaan Counter-Strike: Global Offensive -turnaukseen on kutsuttu Suomen parhaimmat joukkueet.

Kahdeksan kutsun saaneen joukkueen listalta löytyvät molemmat suomalaiset ammattilaisjoukkueet ENCE ja RCTIC eSports. Niitä haastamaan lähtevät vanhoista konkareista koottu Team X sekä nouseva joukkue Desperados.

ENCE eSportsin alkuvuosi on ollut hyvin vaihteleva. Joukkue onnistui ensimmäisessä LAN-turnauksessaan nousemaan finaaliin asti, mutta Assembly Wintereillä pelattu finaali päättyi harmittavaan tappioon. Online-turnauksissa joukkue on saanut hyviä onnistumisia, mutta jäi viime viikonloppuna Tukholmassa Pantamera 2 -turnauksessa alkulohkoihin. Suomalaisten ammattilaisjoukkueiden välisissä kohtaamisissa ENCE on kuitenkin tähän asti vetänyt pidemmän korren.

RCTIC eSportsin alkuvuoden tappiot Assemblyillä kuittautuivat Ruotsissa, kun joukkue onnistui voittamaan Nordic Masters -turnauksen. Viime viikonloppuna Norjassa The Convention -turnauksessa joukkue sijoittui kolmanneksi. Mahdollisuudet mitaliin LanTrekeillä ovat hyvät, ja tilaisuus revanssiin ENCEä vastaan maistuisi varmasti joukkueen kapteenille Slaava “Twista” Räsäselle.

Team X:n pelaajat ovat varmasti tuttuja suomalaisille CS-skenen seuraajille. Joukkueesta löytyy mm. 3DMAXin riveissä Major-turnauksessa pelannut Jesse “KHRN” Grandell, joka muistetaan todella hyvänä ns. entry-fragien hakijana. Kokemusta CS:n parista joukkueelta löytyy noin puolen vuosisadan verran, joten Team X on hyvin todennäköisesti yksi turnauksen mitalijoukkueista.

Myös Desperados on pakko nostaa esiin kutsun saaneiden joukkueiden listalta. Viime viikonloppuna joukkue onnistui voittamaan ensimmäisen Taurora-turnauksen ylivoimaisella suorituksella ja on muutenkin hakenut voittoja ESL:n viikkoturnauksista. Näin kovatasoisessa turnauksessa Desperadosta ei vielä ole kuitenkaan nähty, ja on suuri kysymysmerkki, miten hyvin pelaajat kestävät LAN -ympäristön tuomat paineet.

Turnaus pelataan 4. - 7.5. Tampereella, Tampereen messu- ja liikuntakeskuksessa. Turnaukseen kutsuttiin kahdeksan joukkuetta ja siihen pääsee vielä karsintojen kautta toiset kahdeksan joukkuetta lisää. Kutsutut joukkueet kokoonpanoineen ovat seuraavat:

1. ENCE (Suoraan pudotuspeleihin perjantaille)
Aleksi “Allu” Jalli
Miikka “suNny” Kemppi
Mikko “xartE” Välimaa
Juho “juhob” Lampinen
Tom “stonde” Glad
Manageri: Mikko Sohlman

2. RCTIC eSports (Suoraan pudotuspeleihin perjantaille)
Slaava “Twista” Räsänen
Saku “SAGGERTON” Jokinen
Eetu “sAw” Saha
Lasse “ZOREE” Ulonen
Sami “xseveN” Laasanen
Manageri: Jere Alanen

3. Team X
Niko “nsub” Kovanen
Kimmo “BASiC” Fagerholm
Hannu “H^N” Pohjalainen
Jesse “KHRN” Grandell
Timi “Aslak” Verkkoperä

4. Desperados
Tuomas “toGe” Juopperi
Teemu “tEksi” Ursin
Samuel “BUBBIS” Suikkanen
Hannes “hanski” Luokkanen
Mikael “miksu” Liljander

5. SkitLite.QPAD
Roope “beNi” Åström
Aleksi “Aleksib” Virolainen
Samu “uli” Leirilaakso
Sami “SKU” Rytkönen
Lauri “late8d” Hietala

6. tryPANTS
Jussi “gstus” Perälä
Eetu-Oskari “Osku” Ojalainen
Ville “wlson” Järvi
Aaro “arskats” Valkonen
Juho “emrox” Tiikko

7. Just Deal With It
Jari “SENTEX” Sammalniemi
Joona “NOOKIE” Närvänen
Sakari “Sakkee” Anttalainen
Verneri “BONA” Junkala
Jarno “jr” Huhtakangas

8. Paranoia
Janne “janzwE” Mielonen
Ville “rEplan” Ijäs
Joel “joel b” Borgström
Simo “Leaf” Mykkänen
Tony “arvid” Niemelä
Manageri: Jarno Koikkalainen

Kommentit