Hyppää pääsisältöön

Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

Tony Dunderfelt kertoo kiitollisuustehtävästä
Tony Dunderfelt kertoo kiitollisuustehtävästä Kuva: ITV Studios Finland elämä pelissä

Kiittäminen on maailman helpoin tapa rakentaa lämmintä hyvää vuorovaikutusta kahden ihmisen välille. Se on rakkauden eliksiiriä, toimivampi kuin mikään taikajuoma.

Moni ajattelee, että kyllä toinen tietää, miten paljon arvostan häntä ja pidän hänestä (”tässähän on siedetty toista jo vuosia ja hänkin näköjään on ihan tyytyväinen kun ei ole poiskaan lähtenyt…”).

Kiitoksen pyytämistä ei pidetä korrektina

Kiitoksen pyytämistä ei pidetä korrektina, vaikka moni onkin kipeästi kiitoksen tarpeessa. Puolisoa kannattaakin kiittää, vaikka tämä ei olisi koskaan ottanut asiaa esille. Kehumisen ja arvostuksen osoittamisen voi aloittaa ihan arkipäivän pienistä asioista. Sanallinen kiitos yhdistettynä kosketukseen lisää eliksiirin toimivuutta.

Toteutusohjeet

Kirjoita kiitospuhe puolisollesi ja puhu se hänelle. Kirjoittamisen helpottamiseksi puhe voidaan jakaa seuraaviin osiin:

 • Aluksi henkilön nimi (”Rakas…”).
 • Sitten kerrotaan reilusti niistä asioista, jotka ovat vaivanneet omaa mieltä (”Minua ärsyttää…Pelkään, että… Anteeksi, että olen ollut…”).
 • Sen jälkeen ilmaistaan positiiviset asiat ja suhteen ilonaiheet. (”Nyt tiedän, että…
 • Olen, niin kiitollinen, siitä että… Ihailen sinua, kun...).
 • Lopuksi oma tahdon ilmaisu (”Tahdon….”).


Videoupotus: Tonin puhe Heidille

 • Studio täyttyi rakkaudesta

  Yhteenveto sarjan viimeisestä jaksosta

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selvitettiin, miten pariskunnat ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen parisuhdevalmennuksen opetuksia arjessaan. Päätösjakso uusitaan Yle TV1:llä perjantaina 11.3. klo 23.00 ja sunnuntaina 13.3. klo 10.00.

 • Uudet rakkausarviot julkistetaan

  Parit saavat uudet rakkausarviot sarjan viimeisessä jaksossa

  Elämä pelissä –ohjelman viimeisessä jaksossa selviää, onko Tony Dunderfeltin valmentamien pariskuntien rakkaus vahvistunut. Lena ja Olli, Toni ja Heidi sekä Ninja ja Yoshiki kertovat, miten he ovat onnistuneet soveltamaan Saarenmaan kesäisen valmennusleirin opetuksia arjessaan. Sarjan päätösjakso esitetään sunnuntaina 6.3. klo 19.30.

 • Kyyneleet virtasivat parisuhdeleirillä

  Tiivistelmä kuudennen jakson tapahtumista

  Onnen ja liikutuksen kyynelet valtaavat parisuhdeleirin, kun Tony pisti Elämä pelissä –ohjelman viime jaksossa kunkin valmennettavan kirjoittamaan ja pitämään puolisolleen kiitospuheen. Kuudes jakso uusitaan sunnuntaina 6.3. klo 14:30 ja maanantaina 7.3. klo 9:30.

 • Tonyn tv-harjoite: Kiitospuhe puolisolle

  Ohjeet kiitollisuus-harjoitteen tekemiseen

  Tunnetko, että puolisosi ei arvosta sinua niin paljon kuin pitäisi? Entä oletko itse ilmaissut hänelle kiitollisuutta niin usein kuin hän olisi ansainnut? Psykologi Tony Dunderfelt antaa ohjeet, kuinka kumppanit voivat kirjoittaa ja pitää toisilleen rakkautta syventävän kiitospuheen. Elämä pelissä -parit tekivät saman harjoitteen sarjan kuudennessa jaksossa.